Els socialistes de Gandia organitzen demà una conferència d’Ángel Gabilondo sobre ‘Lectura i atreviment’

L’agrupació local del PSPV-PSOE de Gandia continua amb la celebració de la setmana cultural que han organitzat baix el lema “Més cultura és la cura” amb l’acte que clourà la setmana de programació prevista. Esta vegada serà el torn d’Ángel Gabilondo, exministre d’Educació en el darrer govern de José Luiz Rodríguez Zapatero, que impartirà una conferència sota el títol ‘Aprendre i ensenyar: lectura i atreviment’.

La cita serà demà divendres, 26 d’abril, a partir de les 20 hores en pati de Canyes del Palau Ducal de Gandia. Gabilondo serà presentat per Miquel Soler, Vicesecretari d’Educació del PSPV-PSOE i ex director general del Ministeri d’Educació del govern d’Espanya.

Gabilondo analitzarà a la ciutat l’estat de les polítiques educatives i culturals en una ponència on abordarà la nova Llei de qualitat educativa (LOMQE) impulsada pel ministre José Ignacio Wert i el govern del PP, l’estat de l’educació al país o les polítiques culturals impulsades per les administracions públiques. Gabilondo, qui va ser president de la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE), abordarà les polítiques culturals i educatives des de l’òptica de l’aprenentatge en la lectura com a forma d’atreviment.

Al llarg d’esta setmana, els socialistes venen defensant una altra manera de fomentar la cultura. Un important sector de la societat que els distints governs del PP a Gandia, a la Generalitat Valenciana i a Espanya, estan ofegant. Així, dissabte els socialistes tancaran la setmana cultural amb una campanya de recollida de llibres de segona mà a l’entrada del mercadet que serviran per a crear distints punts d’alliberament de llibres de la xarxa internacional Bookcrossing a Gandia.