Els socialistes demanen a la Generalitat que pague el seu deute als centres musicals i conservatoris de música

La regidora socialista en Gandia Liduvina Gil ha comparegut davant la premsa este matí per a demanar al Govern Valencià que es pague el deute que té la Generalitat Valenciana amb els Centres de Música autoritzats i els Conservatoris de Música i per a que cessen les retallades en el sector musical.

Segons Liduvina Gil, “esta situació sumada a les fortes retallades aplicades pel PP amenacen el futur de 1.200 llocs de treball de 63 centres i els estudis de 9.914 alumnes de més de 200 municipis valencians”. Un fet que per a Gil, provoca que els alumnes “vegen afectat el sistema educatiu en el nivell intermedi”.

Gil ha explicat que l’últim pagament de la Generalitat Valenciana es va fer fa ara dos anys. Un retard que ha obligat a les societats musicals i als ajuntaments a fer-se càrrec del pagament de les nòmines dels professors, dels impostos i de les despeses, amb els problemes econòmics que suposa avançar tants diners que són responsabilitat del govern valencià.

I és que a més dels impagaments per part del PP, cal tindre en compte que els pressupostos de la Generalitat Valenciana destinats a este tipus de centres ha passat de 5,1 milions d’euros en 2009 a 1,4 milions en 2013. Unes retallades que afecten a la qualitat dels estudis musicals “en una zona com la de València amb una arrelada tradició musical”.

Liduvina Gil s’ha mostrat ferma davant esta situació i ha dit que “esta situació d’impagaments i retallades afecta també als centres de música de la nostra ciutat que també han hagut de fer front a l’avançament dels diners que no els ha pagat la Generalitat Valenciana del PP de Fabra”.

Per tor això, tal i com ha conclòs Gil, el grup socialista de Gandia demanarà al plenari de l’Ajuntament de Gandia que tindrà lloc demà que inste al Govern Valencià que pague de manera immediata el deute pendent amb els Centres de Música autoritzats i Conservatoris de Gandia i de tot el territori valencià, ja què esta situació fa perillar la continuïtat d’estos centres. Els socialistes també demanaran que es compense aquestes entitats amb un increment pressupostari després d’haver-lo retallat un 73% en els darrers anys.