Els socialistes demanen a Torró més esforços per a que l’atur no baixe només en l’estiu

El PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia ha valorat hui les xifres de l’atur de la ciutat i la comarca com a “positives” i un “alleujament per a la situació econòmica de moltes famílies de Gandia”. No obstant això, el regidor socialista José Manuel Orengo ha demanat a Torró que mesure la seua eufòria i que en comptes de centrar els seus esforços en festes i saraos, ho faça en aconseguir que l’atur no baixe només en estiu.

Per als socialistes, un descens de l’atur en el mes de juliol és una tendència habitual, donat que el sector turístic, durant els mesos d’estiu, funciona a soles. En canvi, segons ha indicat José Manuel Orengo, els esforços des del sector públic “s’han de notar a partir del mes de setembre endavant, quan arribaran temps durs per al sector turístic i industrial si no es treballa dur per a evitar-ho”.

Per això, Orengo ha demanat al govern “treball i planificació”, i els ha recordat que, mentre celebren un descens de l’atur en estiu propiciat pel sector turístic, la indústria “continua sumida en una greu crisi i les empreses importants de Gandia i la comarca continuen anunciant acomiadaments i tancant les seues portes”.

Així, Orengo ha acabat demanant al govern mesures per a pal·liar aquesta greu crisi industrial que està abocant a Gandia a subsistir només d’un sector turístic que funciona en èpoques determinades. A més, en paraules d’Orengo, “més de 9.000 persones de Gandia continuen esperant una solució d’aquell qui els va prometre treball més enllà de l’estiu”.