Els socialistes demanen un canvi de la llei per a que els bancs tornen el 100% del valor de les preferents als xicotets inversors

El PSPV-PSOE de Gandia presentarà al proper plenari una declaració institucional per tal de demanar un canvi en la llei que garantisca que Bankia i altres entitats bancàries nacionalitzades o rescatades retornen el 100% del valor nominal de les seues participacions preferents i obligacions subordinades als xicotets inversors que no tinguen antecedents en operacions d’aquest tipus.

Tal i com ha explicat el regidor socialista Vicent Mascarell, es tracta d’una moció “capdavantera i sense precedents” a Espanya, i demostra que “en el Partit Socialista estem al costat dels interessos de les persones que han estat enganyades per les entitats bancàries i que per culpa de la gestió del banc han perdut els seus estalvis”.

El regidor socialista ha argumentat que el fonament en que es basa la seua proposta és que si les entitats bancàries han estat rescatades amb diners públics de tots els espanyols, “ara la llei ha d’obligar a les entitats a que ‘rescaten’ a aquelles persones que s’han vist afectades per la seua activitat i no al revés”. Per això, el que els socialistes demanen és que Gandia inste al govern de Rajoy a modificar la normativa vigent per tal de garantir els drets de les persones afectades per aquests abusos bancaris.

Aquesta proposta, segons ha afegit Mascarell, seria vàlida i podrien acollir-se a la mateixa tots aquells xicotets inversors que no tinguen antecedents en aquest tipus d’operacions i que, per tant, han estat enganyats per les entitats bancàries en una operació on molts xicotets estalviadors han perdut els seus diners per tal de pagar les males operacions que les entitats bancàries han estat realitzant en els darrers temps.

I és que Mascarell ha assegurat que el Govern d’Espanya, amb les seues decisions, no sols ha assumit unes condicions oneroses per la majoria dels ciutadans (doncs la majoria dels contribuents hauran de realitzar uns grans esforços per a rescatar a la banca espanyola), sinó de forma especialment greu per a milers de xicotets dipositaris posseïdors de participacions preferents i deute subordinat. Per a Mascarell, el Govern del PP era perfectament sabedor de l’estafa massiva que ha suposat la col·locació dels anomenats productes tòxics entre clients de les diferents entitats bancàries nacionalitzades.

La declaració institucional dels socialistes s’inclou dintre d’una campanya que està realitzant el partit i en la qual posen a l’abast dels afectats per estos abusos, tots els recursos possibles per tal d’ajudar-los en les seues reivindicacions. Així, des de fa uns dies, el PSPV de la comarca de la Safor-Valldigna està oferint xerrades i assessorament a persones afectades per les preferents en la comarca. Els socialistes ja han visitat el Real de Gandia i Beniarjó, i demà mateix, a partir de les 20 hores, es realitzarà una nova xerrada informativa a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor a partir de les 20 hores.