Els socialistes denuncien l’abandó del projecte per a fer de l’antic edifici de Correus seu de la Universitat

El PSPV-PSOE de Gandia continua aquesta setmana amb la campanya #hihasolució amb la qual cada setmana denunciaran promeses incomplertes del govern del PP de Torró i explicaran les propostes que s’hagueren desenvolupat amb un govern socialista. En aquesta ocasió, els socialistes denuncien que el PP ha abandonat el projecte previst per a l’antic edifici de Correus de Gandia i que incloïa una seu per a la Universitat de València.

Tal i com ha recordat la secretària d’Igualtat del PSPV-PSOE de Gandia, Patricia Peñaloza, els socialistes, en l’afany per conservar l’esperit universitari de Gandia, van plantejar un ambiciós projecte per a crear la seu de la Universitat de València a Gandia. Un espai per a acollir totes les activitats que ja organitza la UV a Gandia (com la Universitat d’Estiu o el Centre Internacional) i, fins i tot, poder acollir classes de titulacions universitàries en un futur.

Però l’arribada del PP al govern va soterrar aquest projecte, i a hores d’ara, no hi ha res previst per a un edifici cèntric que té l’objectiu de dinamitzar una part important del Centre Històric. I la UV, que es va ubicar provisionalment a un cèntric edifici com l’Espai d’Art, la van fer fora per a instal·lar allí un conservatori que el govern ja ha descartat mesos després d’haver-lo presentat. Ara, la UV es troba ubicada a l’edifici del Tossal, que no havia estat creat per a acollir aules.

Per a Peñaloza, “la imatge de l’antic edifici de Correus tancat, buit i sense cap projecte previst, és la imatge més representativa de la nul·la aposta del PP per la Cultura, l’Educació i el Centre Històric”. Tot el contrari que haguera passat amb un govern socialista, amb el qual “l’antic edifici de Correus estaria en marxa amb l’objectiu de fer de Gandia una capital universitària i dinamitzar el districte del Centre Històric, necessitat d’activitat popular”.

Patricia Peñaloza ha remarcat la idea que, de governar el Partit Socialista, la Universitat estaria oberta a l’antic edifici del Palau de Comunicacions, funcionant i donant vida al Centre Històric. I el que és més important, donant una resposta a tota la gent que busca ampliar la seua formació especialment en estos temps, amb presència visible de la Universitat de València a la ciutat.

La campanya  #hihasolució pot visualitzar-se, amb esta nova entrega, a la web dels Socialistes de Gandia, www.socialistesdegandia.es