Els socialistes denuncien l’estat d’abandó absolut del servei de Protecció Civil a Gandia

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha denunciat hui l’estat d’abandó “absolut” en el que es troba el servei de Protecció Civil de Gandia des de l’arribada del PP al govern de la ciutat. Un abandó que quedà demostrat en les darreres activitats esportives a Gandia, quan fins i tot han hagut de vindre voluntaris d’Altea i Dénia davant la manca de personal local.

Gil ha recordat que a les acaballes de l’anterior legislatura, aquest cos de Protecció Civil, que treballa de manera voluntària a Gandia, reunia a més de 90 persones. Una situació que dista molt de l’actual. I és que, segons ha explicat Gil, “la gent ha abandonat aquest servei davant la falta d’estima demostrada per l’actual govern i pels responsables de l’àrea: Arturo Torró i Javier Reig”.

Així, entre les demostracions que evidencien l’estat d’abandó del servei per part del govern, Gil ha assegurat que, a dia de hui, els uniformes no s’han modificat, els voluntaris ja no compten amb un mitjà de transport com abans, quan tenien una furgoneta per a moure’s per Gandia, i fins i tot es deuen encara les dietes de l’any passat, que és una de les úniques despeses que suposa mantenir Protecció Civil.

Gil ha lamentat que la situació actual és causa “d’una desgana i desatenció absoluta del govern”, perquè ha recordat que mantenir Protecció Civil “li costa una quantitat ínfima a l’Ajuntament de Gandia”, que, per contra, “estalvia molts diners amb la col·laboració d’aquestes persones que ajuden en moments puntuals a mantenir l’ordre en els carrers de Gandia”. A més, Protecció Civil de Gandia fins i tot donava cobertura a actes de la comarca i de València.

Per últim, la regidora socialista ha lamentat que “mentre Protecció Civil s’ha abandonat i només queden persones que continuen treballant per estima a l’agrupació, Torró ha augmentat en més d’un 30% la partida destinada a seguretat privada en els pressupostos”, demostrant, una vegada més, que el govern del PP de Gandia “té diners i ganes de fer feina només per al que volen i els interessa”.