Els socialistes denuncien l’estat d’abandó de l’edifici “Espai d’Art”

El PSPV-PSOE de Gandia continua aquesta setmana amb la campanya #hihasolució amb la qual cada setmana denunciaran promeses incomplertes del govern del PP de Torró i explicaran les propostes que s’hagueren desenvolupat amb un govern socialista. En aquesta ocasió, els socialistes denuncien l’estat d’abandó de l’edifici Espai d’Art, antic local de Textiles Sanmateu, on el PP ha realitzat fins a tres propostes abans de deixar l’espai buit completament.

L’encarregat de fer la denúncia al videoblog dels socialistes és el responsable territorial del districte del Prado-Raval, Javier Villacañas, qui recorda que entre les promeses del govern del PP per a l’edifici es contemplava “primer unes sales de cine, després un local per a persones majors i, finalment, un conservatori de música”. Però la realitat és que hui, l’edifici que contenia fins fa uns mesos la Universitat de València (Centre Internacional) està “buit i sense contingut”.

Fent un poc d’història, l’anterior govern socialista va adquirir aquest edifici contigu a la Casa de la Marquesa amb la finalitat de, en un futur, ubicar un nou Museu per a la ciutat que dinamitzara l’espai del Prado i que conjugara la seua funcionalitat amb la Casa de Cultura. Però mentre aquest projecte arribava, es va ubicar una seu temporal de la Universitat de València per a les activitats del Centre Internacional, com ara la Universitat d’Estiu. I amb aquesta finalitat, es va condicionar el local per tal de ser seu universitària fins a que l’antic edifici de Correus fora la nova seu definitiva per a la UV.

Aquell ús universitari, recorden els socialistes, servia per a dinamitzar el districte i donar-li vida amb la presència d’estudiants que, diàriament, acudien a aquest edifici a fer els seus cursos. Hui en dia, l’edifici està buit i sense cap tipus de previsió. I és que el PP va fer fora a la Universitat perquè, en un primer moment, volia impulsar sales de cine, projecte del que no se sap res. També volia fer un centre per a persones majors del qual no s’ha tornat a parlar. I finalment, de manera precipitada, va fer fora a la UV per a posar el conservatori de música previst per a Simancas. Però a data de hui, mesos després, res se sap tampoc del conservatori.

Villacañas assegura que “amb un govern socialista, aquest edifici, en comptes d’estar buit i sense vida, estaria actiu, sent la seu de la Universitat de València, i el barri continuaria viu amb la presència contínua d’estudiants”. A més, ha lamentat que, actualment, la Universitat ha perdut presència en la Casa de la Marquesa per a la Universitat d’Estiu, “desplaçant el focus lluny d’un centre que necessita de la presència d’estudiants que revitalitzen el teixit empresarial de la zona”.