Els socialistes denuncien que hi ha empreses que un any després encara no han cobrat el “cheque empleo”

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha denunciat hui que hi ha diverses empreses de la ciutat que han criticat en el grup socialista que a data de hui, un any després de posar-se en marxa el Pla d’Ocupació del govern del PP de Gandia, encara no han cobrat la quantitat corresponent a l’anomenat “cheque empleo”, la fórmula que va arbitrar el govern de Torró per a estimular la generació d’ocupació des del sector privat.

Tal i com ha recordat Mascarell, la proposta del PP consistia en abonar un xec a aquelles empreses que contractaren a persones de Gandia. Un xec que cobriria una quantitat aproximada de 400 euros mensuals i que servia per al pagament de la Seguretat Social del treballador. Mascarell ha detallat que “tot i que des d’un primer moment ens va semblar un pla improvisat, poc sòlid i al marge de la realitat de Gandia, no es pot fer res més que donar suport a qualsevol mesura encaminada a lluitar contra el problema de l’atur”, i per això van donar suport des del Consell Econòmic i Social.

Vicent Mascarell durant la roda de premsa
Vicent Mascarell durant la roda de premsa

Però un any després, són diverses les empreses que s’han dirigit als socialistes per a denunciar la situació d’impagament per part del consistori. Un fet que, per a Mascarell, “genera desconfiança en els empresaris valents que en aquesta primera fornada del Pla d’Ocupació s’han decidit a confiar en l’Ajuntament i contractar a persones sense treball”. A més, afegeix el regidor socialista, “ofega econòmicament a aquestes empreses que han avançat els diners pagant la nòmina dels treballadors i la seua Seguretat Social esperant uns diners que encara no els han arribat”.

Per això, els socialistes consideren que aquesta situació trenca amb el consens que es va aconseguir des d’un primer moment al si del Consell Econòmic i Social. I com a conseqüència, Mascarell ja ha anunciat que en la propera reunió de l’òrgan municipal exigiran al govern que els 2,5 milions d’euros de la nova tanda del Pla d’Ocupació “siguen consignats i finalistes”, per tal de garantir el pagament a totes les persones i empreses beneficiàries. I és que el socialista ha assegurat que, de no ser així, temen que “Torró acabe gastant-se estos diners en saraos i dos corregudes de bous i deixe sense cobrar a les empreses que tan mal ho estan passant”.

Per últim, Mascarell ha recordat que aquests impagaments se sumen als que acumula el govern amb proveïdors de l’Ajuntament i de l’empresa pública i que arriben als 32 milions, així com l’impagament a entitats bancàries de les obligacions de l’Ajuntament. Per això, Mascarell es pregunta on han anat a parar els 2,5 milions del Pla d’Ocupació i els diners dels empresaris que encara no han cobrat el xec “si en realitat van ser unes 150 les persones que es van poder beneficiar de la mesura”.