Els socialistes denuncien que l’adjudicació del CSI-COM al col•legi britànic és una nova gestió “tramposa” de Torró

L’historial d’adjudicacions i operacions obscures i sospitoses de trampa per part d’Arturo Torró continuen augmentant. Hui el PSPV-PSOE de Gandia ha denunciat la darrera, que va tenir lloc ahir durant la comissió d’Urbanisme i que consisteix en l’adjudicació al col·legi britànic de Xàtiva del solar i l’edifici del CSI-COM de Gandia. Un regal interessat de Torró per a l’empresa del col·legi on estudien familiars seus.

En la mateixa línia en la que els socialistes s’han estat pronunciant respecte a aquest projecte des del seu anunci ha comparegut hui la regidora Liduvina Gil, que ha insistit en denunciar que l’operació suposa que Gandia “li regala a l’empresa Promociones Educativas Xàtiva SL un solar i un edifici de propietat municipal per a que l’explote i obtinga beneficis”.

I és que tal i com ha denunciat hui Gil, l’adjudicació està farcida d’aspectes obscurs i tramposos, la marca del govern del PP de Torró, en un concurs “que s’ha fet ad hoc per a que siga aquesta empresa i cap altra la que finalment obtinga l’adjudicació”. Així, entre altres coses, Gil ha criticat que el govern no ha deixat consultar a l’oposició els informes tècnics del projecte, tal i com es va demanar en la mesa de contractació, ni tampoc han rebut resposta a la sol·licitud d’una autorització de la Conselleria d’Educació per a ubicar allí aquest col·legi internacional, paper del qual el govern assegura no tenir constància.

El tercer aspecte que va motivar el vot contrari dels socialistes durant la comissió d’ahir és el fet que l’adjudicació arriba sense haver-se fet la pertinent modificació de l’Ordenació Estructural del Pla General per a canviar a ús educatiu la parcel·la on fins ara es trobava el CSI-COM, mesura que ha de passar per plenari. Els socialistes van demanar per aquest motiu que l’adjudicació quedara sobre la taula, però el PP va fer ús de la seua majoria per a aprovar l’adjudicació i anunciar que la modificació es farà més endavant.

Des de la vessant més política, Gil ha criticat que aquesta gestió de Torró “haja suposat el trencament de la cohesió educativa que hi havia fins ara a Gandia”. Perquè, tal i com ha explicat, durant molts anys ha existit una entesa amable entre els diferents centres educatius de la ciutat, i les decisions o canvis que s’han realitzat van arribar amb consens, no com en aquest cas, on els socialistes tenen constància de l’oposició d’altres centres privats de la ciutat.

En aquest sentit, Gil ha detallat que l’adjudicació de l’edifici “suposa una competència deslleial d’aquest nou col·legi cap a altres centres privats de la ciutat que han invertit el seu capital en la compra d’un solar i la construcció d’un edifici”, fet que no farà aquesta empresa de Xàtiva, que acorda la concessió de l’espai durant 50 anys prorrogables fins a 75 anys a canvi d’un cànon de 140.000 euros anuals. Situació semblant a la que es dóna a Xàtiva, on el consistori ha acabat perdonant aquesta quantitat. A més, el 30% del cànon (uns 44.000 euros) els podrà pagar l’empresa amb unes beques el cost de les quals no l’han detallat però que serien un total de 10 beques d’estiu i altres 10 beques per a la resta del curs, quantitat “ridícula” per a totes les beques que es podrien pagar amb aquests diners, ha explicat Gil.