Els socialistes exigeixen al govern que execute la sentència per a poder consultar les factures de l’empresa pública

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha presentat hui per registre d’entrada una sol·licitud on li exigeix al govern de Gandia que acate i execute la sentència del passat 18 de desembre en la qual el Jutjat del Contenciós Administratiu número 8 de València va condemnar a l’Ajuntament de Gandia i va obligar al govern a donar accés a les factures de l’empresa pública als regidors de l’oposició.

Tal i com reflexa l’escrit, la sentència condemnava al regidor d’Administració i Coordinació de Govern de Gandia, Víctor Soler, per vulnerar un dret fonamental d’un regidor de l’oposició denegant-li l’accés a les factures de l’empresa pública IPG durant l’exercici de 2011, en tant que la seua acció vulnerava l’article 23.2 de la Constitució Espanyola.

Transcorregut un mes des d’aquella sentència, Mascarell ha sol·licitat hui per escrit el compliment de la mateixa. Així, els socialistes esperen poder tenir accés en condicions a la consulta d’aquesta documentació i també a la que fa referència als exercicis de 2012 i 2013. I és que la sentència assenyala que els regidors de l’oposició tenen dret a consultar la informació de l’empresa pública igual que la de qualsevol altre departament de l’Ajuntament de Gandia.

Mascarell ha assegurat que, una vegada puga consultar totes les factures de l’empresa IPG, “els gandians, per fi, podrem saber en què s’han gastat els membres del govern del PP els nostres diners i què hem pagat de totes aquelles festes i saraos que pretenien fer-nos creure que eren a ‘coste cero’”, unes despeses que, ha recordat, “ara ens han portat a ser rescatats i intervinguts pel Ministeri d’Hisenda de Montoro”.