Els socialistes lamenten que el PP es manifeste contra la violència de gènere mentre retalla en serveis i prevenció de maltractaments

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia i membre del Consell de la Dona de la ciutat, Teresa Prats, ha valorat hui la setmana contra la Violència de Gènere que va programar el govern del PP la passada setmana i de la qual ha dit que “és només un paripé per a dir a la societat que lluiten contra aquest lamentable problema mentre que en realitat estan retallant en atenció i prevenció a Gandia, a la Comunitat Valenciana i a Espanya”.

Per a començar, Prats ha fixat la seua atenció en la “ridícula” programació preparada per a commemorar aquesta data i que es va portar a terme la setmana passada. Per a la regidora socialista, convocar les conferències en horari matinal “no ajudava a que moltes dones acudiren a aquestes xerrades”. Per altra part, Prats ha criticat la proposta dels cursos de defensa personal assegurant que “amb activitats com taekwondo o judo que ofereix el PP és difícil alliberar-se d’algú que vol assassinar-te”.

Per a la regidora socialista, lluitar contra la Violència de Gènere “és molt més que unes xerrades, uns cursos de defensa personal o llegir un manifest”, i ha afegit que “l’aposta autèntica és invertir en atenció i prevenció, just en allò on ha retallat el govern del PP”. Així, Prats ha explicat que des de maig de 2011, el govern ha reduït al màxim l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte, trencant el conveni amb la Generalitat Valenciana, acomiadant a una persona i deixant només a una responsable de tot el volum de treball.

Altra retallada del govern del PP ha sigut la supressió dels programes de prevenció als centres educatius de la ciutat, que ajudaven a conscienciar als més joves sobre aquest greu problema que el govern del PP s’ha encarregat de desplaçar a anècdotes en els informatius.

I no només a Gandia, el PP també s’ha burlat de les dones maltractades des dels governs de la Generalitat Valenciana i d’Espanya, retallant ajudes econòmiques que rebien les víctimes i suprimint el centre d’atenció a les dones maltractades, que ara han de desplaçar-se a Dénia o a València perquè a Gandia ja no poden fer-ho.

Per últim, Prats ha lamentat que, un any més, el govern del PP de Torró no ha tingut en compte a l’oposició, ni per a organitzar la programació de les activitats ni per a consensuar el manifest que es va llegir ahir en la porta de l’Ajuntament de Gandia. Prats ha finalitzat explicant que han esperat a que passara el Dia contra la Violència de Gènere per a no llevar protagonisme a les víctimes d’una lacra que causa desenes de morts cada any a Espanya i que, a la Comunitat Valenciana, és un dels punts on més morts es donen.