Els socialistes proposen al govern del PP que negocie amb el Ministeri un acord per a aconseguir la propietat de la zona nord del Port

El portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, va presentar ahir per registre d’entrada en el consistori una moció per a proposar al govern del PP de Gandia que inicie una negociació amb l’Autoritat Portuària i amb el Ministeri de Foment per tal d’aconseguir que aquestes dues administracions entreguen a la ciutat la zona nord del Port. Un acord semblant al que ha signat aquesta mateixa setmana i amb les dues mateixes administracions l’Ajuntament de València per a la propietat de la dàrsena del port.

Tal i com ha explicat José Manuel Orengo, la zona sobre la que recau aquesta petició és la que ocupa des de l’església de Sant Nicolau del Grau de Gandia fins a la intersecció del passeig marítim, just abans del Club Nàutic. Una zona que actualment es troba en remodelació i que suposa una connexió perfecta entre l’espai portuari i el casc del Grau de Gandia i la platja.

Orengo ha assegurat que “aquest acord només suposaria beneficis per a Gandia, que obtindria la propietat d’una zona clau per a la integració del Grau i amb unes possibilitats d’explotació turística molt atractives”. A més, el fet d’obtenir la propietat d’aquesta zona “suposaria que no hauríem de pagar més taxes per alguns serveis i espais que allí s’ubiquen i s’organitzen”.

Tal i com indicava el propi José Manuel Orengo, aquest seria un acord semblant al que València ha aconseguit per a la dàrsena interior del seu port. De fet, Orengo ha recordat que Gandia, en la seua representació dintre del Consell d’Administració del Port, sempre ha reivindicat la igualtat de tracte entre els distints ports valencians, “i Gandia sempre ha aconseguit el mateix que ha aconseguit València o qualsevol altre port”.

De fet, Orengo explicava que des del conveni signat en 1987, aquella zona del port, amb el temps, estava prevista que acabara sent de propietat municipal, per la qual cosa, “la petició d’aquest acord no seria més que demanar el mateix que li han donat a València i que, amb menor escala, suposaria també tot un seguit d’avantatges per a la ciutat”.

Per últim, i tal i com indica la pròpia moció dels socialistes, cal recordar que l’Ajuntament de Gandia, de la mateixa manera que el de València, ha estat invertint en els darrers anys en la zona nord del port per tal que siga una zona de domini públic i ús ciutadà que actualment té un gran atractiu turístic.