Exigim transparència en els excessos de la gestió de l’assessora de Torró, Cristina Serrano

Davant les informacions publicades en diversos mitjans de comunicació sobre els excessos comesos per Cristina Serrano com a alt càrrec de la Generalitat Valenciana (va ser subsecretària amb els exconsellers Juan Cotino i Rafael Blasco, i ara és assessora de l’alcalde de Gandia, Arturo Torró), des del Grup Municipal Socialista demanem explicacions sobre la seua gestió al capdavant l’empresa pública IPG.
Segons publicava ahir el diari El Mundo, l’assessora de Torró va carregar més de 10.000 euros a la Conselleria d’Urbanisme per la reforma i decoració del seu despatx i sales annexes, amb materials que ara no apareixen. Com a dada anecdòtica, casualment la primera decisió que va prendre Cristina Serrano en arribar a l’Ajuntament de Gandia va ser la reforma del seu despatx en la planta noble de la Casa Consistorial.
Altres despeses peculiars que ha carregat a la Generalitat Valenciana l’assessora de Torró és l’estada en un hotel de cinc estreles la nit d’Any Nou de 2010. També va abonar a les arques públiques factures per al “manteniment d’un arbre bonsái del despatx de la subsecretària”, entre altres conceptes, segons publica el diari Levante-EMV.
Així, des del Grup Municipal Socialista sospitem que l’assessora de Torró ha comès excessos en la gestió de l’empresa pública. I és que Cristina Serrano dirigeix en l’ombra l’empresa pública de Gandia, on el Govern del PP ha gestionat més de 50 milions d’euros sense cap control, ni fiscalització.

 

“La desaparició de factures i el robatori d’ordinadors mentre l’assessora de Torró ha dirigit l’empresa pública IPG ens fan sospitar que ha sigut una estratègia per a evitar el control de la despesa per part de l’oposició”, assenyala el portaveu socialista, Vicent Mascarell.
Cal destacar que Cristina Serrano ha avalat amb els seus informes diversos processos de contractació en l’empresa pública que, al final, han sigut un fiasco. Així, cal recordar el fracassat intent de gestió de la Piscina del Grau, gestionada per l’empresari Ángel Tormo, qui manté clares vinculacions amb l’assessora de Torró.
Tampoc cal oblidar el fracassat projecte dels aparcaments públics, o els processos de construcció, concessió i explotació dels xiringuitos de la platja i el mercat municipal del Prado.
Un capítol aparte mereix el procés del projecte dels polèmics jocs infantils de la plaça del Prado, que es van adjudicar per un muntant de 240.000 euros a l’empresària Ana Pastor, amb la qual la Cristina Serrano comparteix negocis i amistat. En definitiva, es tracta d’uns contractes que s’han caracteritzat per la seua opacitat, excés de despesa i falta de control.
“Per tot açò, des del Grup Municipal Socialista li sol·licitem al Govern del PP l’accés a la informació en tots els expedients en els quals ha participat Cristina Serrano perquè, una vegada més, no ens fiem de la gestió d’Arturo Torró en l’empresa pública”, conclou Mascarell.