L’Hotel Bayren va acollir ahir la VII entrega dels diplomes SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola a Destinacions) que reconeix la tasca d’establiments, empreses i entitats que se sumen a este projecte, que exigix uns mínims de qualitat i s’emmarca a la línia d’assolir l’excel·lència turística que pretén el Govern local i el sector per a diferenciar-se d’altres destinacions.
L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i del director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos. Van assistir a l’esdeveniment de lliurament d’estos reconeixements un nodrit grup d’empresaris del sector turístic, així com altres membres del govern municipal i representants dels partits de l’oposició.
Després de set anys d’implantació, cada vegada són més els organismes públics i empreses privades de Gandia i la Safor que s’han adherit al projecte que es va iniciar des de Gandia l’any 2014. L’evolució del SICTED ha estat destacada i hui ja compta amb 136 establiments reconeguts mentre que 20 més estan treballant per aconseguir el distintiu.
Durant l’acte també s’ha abordat la importància dels subdestins SICTED. Un projecte que va tenir Barx com a pioner el 2018 i que ha aconseguit sumar 19 municipis més de la comarca: Ador, Alfauir, l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard, Beniarjó, Benirredrà, Daimus, Guardamar de la Safor, la Font d’en Carròs, Miramar, Palma, Piles, Potries, el Real de Gandia, Rotova, Simat de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, Villalonga i Xeresa.
Es van lliurar un total de 81 reconeixements a establiments i serveis que han renovat el compromís amb la qualitat o que han obtingut la certificació SICTED per primera vegada.
Herick Campos va voler agrair a tots els reconeguts l’esforç que fan per mantenir uns estàndards de qualitat tan alts i va reivindicar que la Comunitat Valenciana és la que més SICTED posseeix (1.250) sent Gandia i València els municipis amb més reconeixements d’este tipus. “Hem intentat acompanyar des de la Generalitat el sector turístic de Gandia amb ajudes de més de 7 milions d’euros. Tot i les adversitats vos heu mantingut i heu estat ací. Seguirem codecidint i cogovernant al costat del sector per aconseguir les metes comunes. Tots treballen i s’impliquen, no només pel seu municipi, sinó per millorar i beneficiar-se de les sinergies de tota la comarca que ens permeten assolir la desestacionalització”.
Finalment, José Manuel Prieto va voler destacar que cada any són més els establiments, serveis i organismes que se sumen i impliquen per posar en valor la qualitat dels seus serveis per esdevenir signe d’excel·lència. “El nostre interés en fer millor el que ja sabem fer molt bé diu molt del nostre caràcter, de la nostra determinació com a poble, sempre disposat a aixecar-se de nou, a oferir l’excel·lència, fins i tot enmig de dificultats mai imaginades com una pandèmia o una guerra al cor d’Europa, circumstàncies sobrevingudes que ens han posat a prova i que han requerit un esforç afegit per part de cadascun de nosaltres”, va destacar l’alcalde, alhora que va incidir que “incrementar la satisfacció d’aquell que ens visita suposa augmentar-ne el desig de tornar”.
“Hem d’unir sinergies i continuar potenciant la col·laboració publicoprivada com a base del nostre compromís amb el creixement i la potenciació del nostre territori com a destinació turística de qualitat. Este ha de ser un treball conjunt, un trajecte que cal recórrer des de la cooperació mútua. Hem de ser capaços, entre tots, d’aconseguir que els nostres visitants i usuaris vulguen tornar, que el restaurant, el comerç, la gelateria o el bar, que l’esdeveniment o el congrés que organitze, que el servei que preste com a institució, no només lluïsquen el segell SICTED sinó que, en travessar la porta del seu establiment, sàpiguen que són a casa, a les millors mans, les seues”, va finalitzar l’alcalde.