Gandia, contra la Llei de Demarcació i Planta Judicial que posa en perill els jutjats de Gandia

L’avanç de la legislatura de la majoria absoluta del PP a Espanya confirma, cada dia que passa, els atacs que la dreta està fent als serveis públics. Un dels que també ha estat castigat pel PP és el de la Justícia, que de la mà de Gallardón està convertint-se en un luxe que no està a l’abast de tot el món. El darrer atac és la Llei de Demarcació i Planta Judicial, que entre d’altres, posa en perill els jutjats de ciutats com Gandia.

El regidor socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, va presentar ahir una moció al plenari ordinari per a instar al govern central a abandonar aquest projecte de llei i no fer-lo efectiu per considerar que “ataca i posa en perill al servei públic de la Justícia i incompleix l’article 152.1 de la Constitució Espanyola” per no demanar informe sobre la proposta a les distintes comunitats autònomes, ha explicat Mascarell. La moció va ser aprovada per unanimitat de totes les forces amb representació en el consistori de Gandia.

I és que, segons ha explicat el socialista, la proposta del PP de Rajoy i Gallardón “suposa un sever risc per a la pervivència del servei públic de la Justícia als àmbits rurals i urbans de les ciutats que no són capital de província”, com ara Gandia, i que perdrien les seues seus judicials “en favor d’una centralització en les capitals que no beneficia ni al sector, que veurà dificultada la seua gestió, ni als usuaris, que hauran de desplaçar-se molts kilòmetres per a defensar els seus drets”.

Mascarell ha afegit que, de portar-se endavant la Llei, “suposaria la desaparició dels partits judicials rurals amenaçats de supressió o d’una pèrdua de funcions tal que els convertiria en poc més que seus administratives”. Mascarell ha conclòs assegurant que “centralitzar i allunyar la justícia dels ciutadans, com fa la proposta, és radicalment contrari a la facilitació de la tutela judicial”.