Gandia haurà d’indemnitzar amb 360.000 euros als treballadors de Gandia TV perquè Torró va preferir gastar diners públics en la seua televisió

Nou revés judicial per al govern del PP de Torró per realitzar acomiadaments de manera il·legal. El Jutjat Social número 12 de València ha condemnat a l’Ajuntament de Gandia ha pagar la indemnització màxima de 360.000 euros als treballadors de Gandia Televisió que en juliol de 2011, setmanes després de l’arribada del PP al govern, van ser acomiadats, segons la sentència judicial, de manera il·legal. Així, els gandians pagaran ara de la seua butxaca aquesta indemnització perquè Torró va decidir tancar Gandia TV i gastar els diners públics per a beneficiar la seua televisió privada.

Tal i com ha passat recentment amb l’ERO de RTVV, un jutge ha considerat nul l’Expedient de Regulació que Torró i el seu govern van portar a terme a la televisió pública de Gandia. Un fet que considera l’acomiadament improcedent, condemnant a l’Ajuntament de Gandia a pagar la indemnització màxima de 45 dies per any treballat a cadascun dels treballadors de l’antiga televisió pública.

Segons ha explicat el portaveu i secretari General del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Orengo, advocats especialitzats en la matèria expliquen que la sentència obligarà a l’Ajuntament de Gandia a fer front a aquesta indemnització. Perquè tot i que la sentència condemna a Iniciatives de la Comunicació, aquesta mercantil “té com a soci únic a l’Ajuntament de Gandia, que en última instància serà qui assumirà el pagament d’aquesta sentència”, és el que s’anomena en argot judicial “levantamiento del velo”.

El PSPV-PSOE ha mostrat el seu suport amb els treballadors de Gandia Televisió que, durant aquests més de dos anys han estat lluitant pels seus drets i patint la persecució d’un govern que els va acomiadar il·legalment per a que Torró poguera, amb els diners de tots, beneficiar a una televisió privada vinculada estretament a ell.

Des de les files socialistes, a més, han llançat una pregunta al govern de Torró: on queden les promeses d’obrir una televisió pública comarcal que van fer quan van tancar Gandia Televisió? Per a Orengo, “ha quedat clar, una vegada més, que el govern del PP va utilitzar la mentida”, perquè Torró va tancar la televisió pública sabent, des del primer moment, que ho feia per a beneficiar a la seua televisió privada. I ara, lamenta Orengo, “per aquesta jugada els gandians haurem de pagar 360.000 euros i hem perdut la nostra televisió pública”.

Aquesta sentència de 360.000 euros se suma a les altres que el consistori ja ha perdut per haver acomiadat il·legalment a treballadors o haver arraconat a funcionaris per una qüestió merament política i ideològica. Entre aquestes, ha recordat el portaveu socialista, la més important és la de les educadores de les Escoletes, a les qui diverses sentències han donat la raó i deuen ser readmeses i indemnitzades amb salaris de tramitació que li suposaran a les arques municipals més d’un milió d’euros quan acabe el procediment.