Gandia hauria d’imposar i cobrar més de 35.000 multes per a complir amb la previsió pressupostària per a 2013

El regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha denunciat hui una demostració de que el PP ha unflat “exageradament” algunes previsions del capítol d’ingressos en els pressupostos que pretén aprovar per a 2013. Així, els populars pretenen ingressar en concepte de cobrament de multes la quantitat de 2,5 milions d’euros, una quantitat que, amb la futura adjudicació del servei i comptant amb el benefici que es quedarà l’empresa adjudicatària, suposaria haver de cobrar multes per valor de 3.050.000 euros.

Tal i com ha explicat Vicent Mascarell, el plec de condicions de l’adjudicació de les multes assegura que recaptant entre 300.000 euros i 1.300.000 euros, l’empresa es queda amb el 60% de la quantitat, el que suposaria que Gandia ingressaria 520.000 euros en el millor dels casos. La quantitat que arribaria a les arques municipals augmentaria a partir dels 1,3 milions recaptats, passant a ser del 82% per al consistori i 18% per a l’empresa.

Per tant, per a que el consistori ingressara la quantitat prevista de 2,5 milions d’euros, s’haurian d’imposar sancions per valor de més de 3 milions, el que suposa més de 35.000 multes en un any. Una quantitat que, tal i com ha assegurat Mascarell, anterior responsable de Trànsit i Mobilitat, “suposaria triplicar les multes que venen posant-se fins ara”, que ronden una mitja de 10.000 anuals, ingressant al voltant del milió d’euros (xifra que rarament s’ha arribat a ingressar).

La contradicció entre la previsió pressupostària del govern i el plec de condicions és tal que el propi Javier Reig va explicar als mitjans de comunicació (tal i com apareix al Levante-EMV del dia 20 de febrer) que és molt poc probable que la quantitat recaptada en multes supere els 1,3 milions d’euros. Per la qual cosa, en les previsions realistes del concurs del servei, Gandia ingressaria, en el millor dels casos, al voltant de 500.000 euros, deixant un forat de dos milions d’euros en els pressupostos que ha presentat Guillermo Barber.

Mascarell analitza aquesta situació assegurant que “o el govern ha unflat de manera escandalosa aquest capítol en els ingressos per a quadrar el pressupost o a partir d’ara a Gandia no es podrà anar en cotxe sense ser multat”. En cas de ser el segon cas, Mascarell ha denunciat l’afany recaptatori en que es basaria el concurs del servei que en breu adjudicarà el govern del PP i que permetrà que una empresa faça negoci amb les multes dels gandians.

Per tot això, Mascarell ha demanat al govern que explique a la ciutadania aquestes qüestions perquè considera “una contradicció” la previsió del pressupost amb la realitat anual a Gandia.