Guillermo Barber incompleix la Carta de Participació Ciutadana de Gandia en la Junta de Districte de Roís de Corella

Nou mesos ha tardat el president de la Junta de Districte de Roís de Corella, Guillermo Barber, en convocar una reunió dels membres de la mateixa. Una situació que deixa ben clar l’interès que té Guillermo Barber pel barri que dirigeix i que provoca la indignació d’uns veïns que veuen que el que fa uns anys era un barri viu i actiu, ara és una zona descuidada i sense cap iniciativa per culpa d’un president que incompleix la Carta de Participació Ciutadana de Gandia. I és que el text que regla els drets i deures de la participació veïnal estableix en el seu article 37 (al Capítol IV), que les Juntes de Districte s’han de reunir, al menys, cada tres mesos.

Després de celebrades diverses reunions entre la regidora Liduvina Gil i alguns veïns i comerciants de la zona, finalment Guillermo Barber ha convocat una Junta de Districte a Roís de Corella per al proper dijous 28 de novembre.

Durant aquests nou mesos, la regidora socialista i membre de dita Junta de Districte, Liduvina Gil, ha estat denunciant aquesta situació d’abandonament i la falta de projectes i propostes per al barri. I és que els veïns han estat traslladant les seues inquietuds davant l’immobilisme del govern del PP. Perquè assumptes importants com el futur ús de l’espai on hui es troba l’Hospital Francesc de Borja preocupen, i molt, als veïns i comerciants.

Ja fa temps que la pròpia Gil insta al govern del PP a afrontar reunions amb veïns i comerciants de la zona “per a estudiar quina és la millor proposta per a un espai que hui és un dels principals motors econòmics i de dinamització de Roís de Corella i que en breu, tancarà les seues portes”. Però la realitat és que, tot i que les obres del nou Hospital es van reprendre fa unes setmanes, el govern del PP local encara no ha fet front aquesta situació, donant així l’esquena a les inquietuds i preocupacions dels veïns del barri.

Lluny d’això, el barri de Roís de Corella “ha estat descuidat pel govern i per Barber”, que no ha convocat en nou mesos cap Junta de Districte i que “té en un estat d’abandó absolut parcs i zones públiques”. A més, la Junta de Districte, en els dos anys i mig de govern del PP, “ha anat reduint dràsticament les activitats i tallers que es realitzaven per a dinamitzar i donar participació als veïns de Roís de Corella”, ha recordat Gil.

La regidora socialista, anterior presidenta de la Junta de Districte, ha recordat que, entre d’altres, el districte ha perdut amb el PP la Biblioteca que es va prometre en l’anterior legislatura i que anava a ubicar-se en un espai habilitat a una construcció de VPP al barri, el retén de la Policia que hi havia projectat al parc del País Valencià, i cursets i tallers que es venien realitzant al local de la Junta de Districte i que ara ha quedat “pràcticament buit de contingut”.

Per tot això, Gil ha instat a Guillermo Barber a que “delegue en una altra persona si ell no és capaç de mantenir i dinamitzar el barri atenent als problemes i preocupacions de veïns i comerciants”. De fet, la pròpia regidora socialista ha declarat estar disposta a agafar el relleu assegurant que “si ell té altres preocupacions, que em done la potestat per a reunir-me amb els veïns i arribar a propostes que ajuden a donar vida a un barri que el PP està ofegant i que als socialistes ens preocupa molt”.