Hem acudit a la Fiscalia davant la negativa del PP a respondre a 119 peticions d’informació

Després de més de tres anys acumulant 119 peticions d’informació denegades per part del Govern local del PP, dues sentències condemnatòries per infringir els drets fonamentals dels regidors de l’oposició —per no facilitar les factures de l’empresa pública IPG de l’exercici 2011 i la relació de treballadors d’esta empresa pública— i vuit processos judicials oberts, el Grup Municipal Socialista ha decidit acudir hui davant la Fiscalia.

“Es tracta d’una decisió difícil, però no ens han deixat una altra eixida”, ha indicat el portaveu socialista, Vicent Mascarell. Així, malgrat el temps transcorregut encara no s’ha posat a la disposició dels Socialistes tota esta informació, la qual cosa evidencia que “l’única finalitat perseguida pel PP amb esta demora no és una altra que la d’entorpir, obstaculitzar i impedir, per esgotament, la tasca dels regidors del Grup Socialista en l’Ajuntament de Gandia”.

Cal destacar que actualment només existeixen antecedents de denúncies similars al País Basc i Andalusia —amb casos de menor transcendència que encara s’estan investigant—, amb la qual cosa l’Ajuntament de Gandia seria, lamentablement, el primer de la Comunitat Valenciana que s’enfrontaria a un procés judicial per la via penal, per denegar l’accés a la informació dels regidors de l’oposició.

“Paradoxalment, el Govern local del PP, que es vanaglòria de ser el més transparent de tots, és el que denega sistemàticament totes i cadascuna de les peticions d’informació que els socialistes hem formalitzat en estos tres anys i mig de legislatura”, ha assenyalat Mascarell.

La denúncia es formalitza davant el fiscal provincial contra el propi alcalde de Gandia, Arturo Torró, i el portaveu del Govern local, Víctor Soler —que ha signat la majoria de denegacions d’informació—. Concretament, esta denúncia es formula per un presumpte delicte contra els drets cívics —article 542 del Codi Penal— i delicte de desobediència greu —article 410.1 del Codi Penal—.

El portaveu del Grup Municipal Socialista ha apuntat que “malgrat les dues sentències condemnatòries que s’acumulen per infringir drets fonamentals, la manera d’actuar del PP no ha canviat. Esperem que amb esta acció judicial, amb la qual s’obri un camí que no haguérem desitjat iniciar, es corregisca l’actitud del Govern del PP”.