La desastrosa gestió econòmica del PP obliga a modificar els pressupostos un mes després d’aprovar-los

La desastrosa gestió econòmica que està portant a terme el govern del PP de Gandia ha portat a la ridícula situació que, la setmana que ve, viurà el plenari de l’Ajuntament. I és que només un mes després d’aprovar els pressupostos de 2014, la situació és tan insostenible que el govern es veu obligat a modifica els comptes afectant a una quantitat total de més de 7 milions d’euros.

Tal i com ha recordat el regidor socialista de Gandia, Vicent Mascarell, els pressupostos que es van aprovar el passat mes de desembre “ja naixien amb molts defectes perquè, com vam denunciar, eren irreals i no reflectien la situació que es viu a Gandia”. El motiu de la irrealitat, tal i com ja van advertir els socialistes en aquell moment, era el fet de no incloure en els comptes els pagaments de sentències que el consistori havia perdut. De fet, és una d’aquestes sentències les que ara obliga a modificar el pressupost, concretament la de Duet Sports, anterior gestora de la piscina del Grau, a qui s’han de pagar 3,3 milions d’euros.

Però els comptes de Gandia per a 2014 no es modifiquen només per aquest motiu, i la xifra augmenta en 3,9 milions d’euros més en factures extrapressupostàries per a pagar “despeses que ja han realitzat durant aquest mes i que no havien contemplat en el pressupost”. Una situació que obliga al govern a estalviar més de 7 milions d’euros d’altres partides del pressupost per a poder fer front a aquestes obligacions.

Respecte a aquesta lamentable situació, Mascarell ha explicat que “el pressupost de Gandia ja no arriba a ser ni paper mullat”, i ha assegurat que, portant a terme aquestes modificacions “encara no es compleixen amb totes les obligacions pendents”. De fet, el socialista ha criticat que en aquesta variació el govern no contemple incloure els 800.000 euros que es necessiten per a pagar una altra sentència contra el PP, la de les Escoletes, fet que demostra que “el PP continua governant per a les empreses i deixant de costat a les persones que pateixen les seues irresponsabilitats”.

Mascarell, qui ha assegurat que l’interventor ha recolzat al 100% les al·legacions presentades pels socialistes, ha lamentat que “el govern, amb la seua majoria absoluta, les ha rebutjades, condemnant a Gandia a una situació insostenible que de ben segur empitjorarà amb el temps”. I de fet, el regidor socialista ja ha avançat que la retallada en els pressupostos va a repercutir “en un empobriment de Gandia i en un retard per a que la ciutat isca de la crisi, perquè no es construeixen uns fonaments forts per a tornar a impulsar l’economia de la ciutat”.

Així, segons ha explicat Mascarell, les retallades deixen la partida prevista per a les millores dels carrers de la ciutat en una irrisòria quantitat de 500.000 euros (la partida prevista era de 2 milions). També es redueix la partida per a Publicitat, passant de 600.000 a 200.000 euros, quantitat que no cobreix els acords signats amb mitjans de comunicació, i la quantitat que s’anava a destinar a l’empresa pública IPG, que passa d’1,6 milions a un milió, quantitat amb la qual “el PP ni tan se vol paga els sous dels més de 50 endollats que tenen allí”.

També es veurà reduïda la quantitat per a la finalització d’urbanitzacions pendents, que passa d’1,3 milions a 500.000 euros. Mascarell ha sigut especialment crític en aquest punt, explicant que “Torró ha mentit als veïns de Marxuquera i Kentuky perquè amb aquesta quantitat no es poden finalitzar les seues obres”. També podria correr perill la finalització dels accessos del futur Hospital perquè la quantitat econòmica “és ridícula i insuficient per a pagar les obres”.

Per tot això, els socialistes demanen al PP començar els pressupostos des de zero “per a que s’ajusten a la realitat que viu la ciutat” i exigeixen un canvi de govern “per a que Guillermo Barber deixe de maltractar l’hisenda pública i es dedique al que sàpiga o puga”.