El Teatre Serrano de Gandia és, durant aquest Nadal, focus d’un nou atac a la cultura per part del govern del PP de Gandia. I és que la privatització de la sala teatral gandiana ha comportat que la ciutat perda la programació especial que venia celebrant-se els darrers anys baix el nom de ‘Nadal Teatral’. Una proposta pensada per a acostar el món de l’espectacle als més menuts amb muntatges de màgia i històries fantàstiques adients a les festes nadalenques.
Des de la inauguració del Teatre Serrano, una de les propostes més ambicioses i atractives de la sala era aquesta del ‘Nadal Teatral’, que es vertebrava com una acció que facilitava el contacte del públic infantil amb les arts escèniques al mateix temps que es dinamitzava l’activitat comercial a Gandia gràcies a propostes que animaven a visitar el centre de la ciutat oferint oci a més de la possibilitat de fer les compres nadalenques.
Però des de l’arribada del PP al govern de Gandia, el ‘Nadal Teatral’ ha anat patint una retallada gradual que ha acabat amb la seua completa desaparició des de l’adjudicació de la gestió del Serrano a l’empresa Infinity. Així, tal i com ha explicat la regidora socialista Liduvina Gil, en Nadal de 2010 es van programar 8 espectacles, pels 4 que es van fer en 2011, els tres de l’any passat i, finalment, enguany, quan ja no hi ha cap espectacle programat.
Gil ha lamentat que “enguany, la campanya de Nadal dissenyada pel consistori no estiga acompanyada per una oferta cultural de qualitat i pensada per als més menuts de la ciutat”, explicant que la programació nadalenca del Serrano es redueix a una copla, una sarsuela i una proposta de dinosaures “que res té a veure amb els huit espectacles que l’anterior govern programava per als xiquets, en valencià i de qualitat educativa”.
Des de les files socialistes han aprofitat la denuncia per a criticar l’excessiva implicació del regidor de Cultura, Vicent Gregori, en l’empresa privada que ara gestiona el Teatre Serrano. Així, Gil ha assegurat que “ara el govern tractarà de dir que no és responsabilitat seua sinó de l’empresa que gestiona la sala, mentre que cada mes el podem veure assegut a la sala de premsa amb representants de la mateixa presentant la programació”, una actitud que, per contra, no tenia Gregori quan el Teatre Serrano era de gestió municipal i la seua programació passava desapercebuda.
Gil ha conclòs assegurant que “aquesta és la programació cultural del PP a Gandia: escassa, de qualitat que deixa molt que desitjar i que no té en compte al públic infantil de Gandia”, recordant que aquest és “un nou atac a aquest sector de la població al qual ja es va privar del Centre Teatral Gandia, amb el qual es treia als xiquets i xiquetes de les seues aules per a visitar, en moltes ocasions per primera vegada, una sala teatral”.