La ruptura que Torró va provocar a la Plataforma de Gandia li costa a Gandia prop de 150.000 euros a l’any

Aquesta setmana, amb motiu de les vacances d’agost, el PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia canvia la dinàmica de la campanya “El enchufado de la semana” per a encetar un breu cicle de recopilació de la llista per diferents sectors, demostrant d’on provenen els més de 55 endollats que omplin despatxos i oficines i que demostren que cada retall anunciat en personal i que es ven com a estalvi “en realitat és una mentida, perquè cada dia hi ha més col·locats”.

En aquesta ocasió, la recopilació de la galeria d’enxufats continua amb un grup reduït però que percep una quantitat desorbitada a l’any. Es tracta de quatre persones que van protagonitzar la ruptura de la Plataforma de Gandia a pocs mesos de les darreres eleccions de maig de 2011. Tot i que en un principi el principal protagonista d’aquest obscur episodi polític de la ciutat va negar que el PP estigués darrere de la seua maniobra, finalment es va demostrar que alguna cosa estranya havia passat, doncs les cares més visibles de la ruptura es van incorporar al projecte del PP.

Aquest canvi de jaqueta es va veure traduït després de les eleccions en quatre nòmines que, cada any, li costen als gandians prop de 150.000 euros a l’any. Encapçala aquesta nòmina de sous com a pagament de favors un dels endollats que més cobra de tots els que el PSPV-PSOE ha destapat durant aquesta campanya: Javier Soldevila. Tot i que l’exregidor de la PdeG no és ara regidor, percep un sou des de l’empresa pública que supera la nòmina dels que sí són regidors, cobrant un sou que ronda els 50.000 euros anuals.

Li segueix el regidor Toni Abad, qui va ser assessor la legislatura passada tot i que, a tenor del que se li escolta en alguns plenaris, sembla oblidar-ho per complet i critica projectes i decisions que els seus van prendre en el passat. Com que durant el darrer govern socialista amb la Plataforma Abad no va tenir una presència destacada, ell va ser l’escollit per a formar part de la llista electoral. Hui cobra un jornal de poc més de 40.000 euros anuals.

La llista dels favors que Torró paga cada mes amb diners de tots els gandians als ex de la Plataforma la completen els assessors Josemi Villar, qui ha ocupat ja fins a tres càrrecs distints des de l’inici de la legislatura i que actualment cobra 33.000 euros anuals per ser assessor de Comunicació, i Alba Frasquet, que com a assessora al departament d’Economia i Hisenda cobra un sou que ronda els 25.000 euros anuals.