L’atur baixa en Gandia un 10,7% respecte del 2023, amb 640 persones aturades menys

El regidor d’Hisenda, Patrimoni, Inversions i Grans Projectes, Salvador Gregori, i la regidora d’Economia, Empresa i Ocupació, Elena Moncho, han presentat hui un balanç de l’atur de Gandia durant el 2023 i els primers mesos del 2024.

Per començar, l’edil ha destacat que ara mateix hi ha menys desocupació que en plena campanya turística de l’últim estiu. “Si ens fixem en les dades desestacionalitzades dels darrers dotze mesos, és a dir, les xifres que mesuren la tendència de l’atur a la ciutat, veiem com, des del gener del 2023, estes no han fet més que baixar”, ha explicat Gregori, qui ha assenyalat que pràcticament tres quartes parts del període de temps analitzat han tingut baixades de la desocupació. “De fet, actualment Gandia està en un dels punts més baixos d’atur des que va començar la crisi el 2008”, ha afirmat.

I és que les dades indiquen que, amb 5.351 persones desocupades a la ciutat, el mes de febrer ha estat al seu millor nivell des del 2009, ja fa quinze anys. Respecte a l’any passat, Gandia té un 10,7% menys d’atur que el 2023, cosa que significa que va acabar el desembre per baix dels 6.000 aturats.

Davant d’estes xifres, Gregori ha comentat que, poc a poc, s’està recuperant el nivell d’atur que hi havia abans de la crisi. “No ens conformem amb estes xifres. Continuarem duent a terme polítiques d’ocupació per fer que la situació vaja millor i treballem per captar inversions privades i fons d’altres administracions que ens permeten generar noves oportunitats que acaben creant més llocs de treball”.

El regidor socialista també ha volgut posar en valor una de les particularitats del comportament de l’ocupació a Gandia, ja que les xifres demostren que són les dones les que estan accedint cada vegada a més llocs de treball. Durant els últims mesos, 420 dones han trobat treball davant de 220 homes.

Finalment, l’edil ha comparat tots els municipis de més de 45.000 habitants de la Comunitat Valenciana amb Gandia i ha afirmat que, hui, esta és la segona ciutat on ha baixat més l’atur a tot el territori valencià.

Pel que fa a les mesures que des de l’executiu es posen en marxa per reduir les xifres de l’atur, Moncho ha explicat que el departament de Promoció Econòmica duu a terme diverses accions de formació que tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones a l’atur.

En els darrers sis mesos, s’han dut a terme vint activitats d’este tipus on han participat 303 persones. Estes activitats centren la formació en aspectes com ara els processos de selecció, els perfils més demandats per les empreses de la comarca, la digitalització, etc.

A més, el servei d’orientació laboral ha atés més de 200 persones, mentre que el d’orientació a les persones emprenedores ha acollit 56 projectes. “Este últim servei es dedica a ajudar els emprenedors a fer un pla de negoci i a ensenyar-los a fer els primers passos per crear la seua empresa. Des del setembre passat, esta prestació ha ajudat a crear 10 empreses”, ha informat Moncho, qui ha incidit en la importància d’estos serveis, ja que generen noves empreses i oportunitats.

Per part seua, l’Agència de Col·locació Local ha tramitat 98 ofertes de treball i ha aconseguit la contractació de 51 persones. “A més, hi ha altres accions, com els Dispositius d’Accés al Talent, diversos bootcamps o el taller d’ocupació del Parc Urbà de Santa Anna i Beniopa, on s’està formant i donant treball a 30 persones, que també estan ajudant que l’atur del municipi es reduïsca”, ha finalitzat.