L’empresa de les Escoletes augmenta els preus per damunt de l’IPC i sagna les butxaques dels usuaris

La privatització de la major xarxa d’Escoletes públiques de la Comunitat Valenciana protagonitzada pel govern del PP continua suposant una sangria per a les butxaques de les famílies que confien l’atenció dels seus fills més menuts a aquests centres per a conciliar la vida laboral i familiar. Així, per a aquest curs, l’empresa GEIM ha augmentat els preus, tant de les mensualitats de la matrícula com les del menjador i el pagament pel material.

Tal i com ha recordat la regidora socialista Liduvina Gil, l’arribada de l’empresa GEIM ja va suposar un augment del preu de les Escoletes, que passava de costar 75 euros mensuals a costar 100 euros. Una xifra a la que ara s’ha augmentat 3,5 euros més al mes, el que suposa un creixement del 3,5%. També s’ha augmentat el cost mensual del menjador, que passa de 55 a 57 euros mensuals (un increment del 3,6%).

Gil ha denunciat que “aquest augment dels preus és superior a la dada interanual de l’IPC que hauria de ser la que marque la variació dels preus”. Així, mentre que l’increment de l’IPC interanual ha sigut d’un 0,4%, l’augment dels preus mensuals que han de pagar els pares de les Escoletes ha sigut superior a un 3%. La regidora socialista ha lamentat que en plena crisi “el govern de Gandia permeta aquest prejudici a les butxaques dels gandians per al benefici propi de l’empresa que gestiona les Escoletes”.

Però no només han augmentat els preus de la matrícula i el menjador. Els augments més sagnants són els del material, que passa de ser de 12 euros anuals a 40 euros anuals, i el cost dels uniformes que abans no existien i que ara, segons calculen els socialistes, poden costar per uns 200 euros per cada xiquet tant les mudes d’estiu com les d’hivern.

Gil ha recordat que “des de l’arribada del govern del PP a Gandia, el cost mensual de les Escoletes ha passat de ser d’un màxim de 130 euros mensuals entre matrícula i menjador a ser de 160,5 euros al mes”, un augment de més de 30 euros al mes per xiquet al que cal sumar l’augment de 28 euros de material a l’any per xiquet i el que costen els uniformes. Uns augments que, per a Gil, “impossibiliten a centenars de famílies de Gandia que pateixen la crisi poder conciliar la vida laboral i familiar”.

La regidora socialista ha aprofitat la seua compareixença davant la premsa per a tornar a criticar la falta d’informació a la que sotmet el govern del PP de Gandia als membres de l’oposició. Així, Gil ha dit que totes aquestes modificacions de preus no han estat informades a cap comissió informativa d’Educació, com tampoc s’ha donat cap informació dels casos de salmonerosis que es van donar la setmana passada coincidint amb el canvi de l’empresa que s’encarrega del menjador de les Escoletes.

Per això, Gil ha exigit al govern del PP la convocatòria d’una comissió informativa d’Educació per a esclarir els problemes de salut que han aparegut i per a rebre informació del nou increment dels preus “que no ajuda en res a viure aquests temps de crisi als gandians, que tenen menys treball i paguen més impostos perquè Torró està incomplint totes les seues promeses electorals”.