L’empresa pública IPG es bota la llei al no formular els comptes de 2014 abans d’abril

L’empresa pública IPG s’ha botat la llei al no formular els comptes de 2014 durant el primer trimestre de 2015, com obliga la Llei de Societats de Capital. Es tracta d’una nova informació que certifica la insostenible situació de l’empresa, els comptes bancaris de la qual –diga el que diga el govern del PP, que ho desmenteix, però no ho demostra- segueixen embargades per l’impagament a Bankia. Cal recordar que ja en el seu informe de 2013 el Síndic de Greuges va denunciar que tampoc s’havien formulat els comptes.

A la dramàtica situació de l’empresa municipal se suma la silenciosa dimissió del seu conseller delegat, Javier Reig, qui, sabedor de les conseqüències legals de tan nefasta gestió, va deixar el seu lloc perquè ho assumira el propi alcalde Arturo Torró, qui maneja l’empresa al seu antull i oculta als propis regidors populars el deute, que estimem d’entre 8 i 9 milions d’euros. Malgrat açò, tenim constància que, en les últimes setmanes, es realitzen de 2 a 3 contractacions diàries el que elevaria el nombre d’endollats d’IPG a uns 200, entre els contractats directament i els que arriben a través de proveïdors. Uns treballadors dels quals desconeixem les seues tasques i funcions a un mes de les eleccions municipals.

Per tot açò, el portaveu del Grup Municipal Socialista, Vicent Mascarell, ha demanat explicacions al govern del PP: “Per què no han formulat els comptes a temps? Si no és per falta de personal ni de majoria política, que els sobra, deu ser perquè la insostenible situació econòmica de l’empresa pública ho impossibilita”. 

Al mateix temps, el regidor socialista sol·licita empara al Defensor del Ciutadà, qui com a membre del Consell d’Administració deu ser coneixedor de la situació. “El seu silenci no té justificació, per la qual cosa li preguem que parle per a no ser còmplice del saqueig de les arques públiques que està tenint lloc en IPG”, ha assenyalat Mascarell.