Les dades turístiques de l’INE confirmen el fracàs del model turístic del PP: Gandia perd 4.600 pernoctacions respecte a 2012

L’Institut Nacional d’Estadística ha publicat hui les dades d’ocupació hotelera del mes de juliol de 2013 que suposen una notícia negativa per a Gandia. I és que mentre a la resta d’Espanya les pernoctacions han augmentat un 0,5% respecte a 2012 en el que ja es considera com el millor mes de juliol dels darrers anys, a Gandia s’han perdut 4.600 pernoctacions, el que suposa una reducció del 2,8% respecte al mateix mes en 2012.

Unes xifres que vénen a confirmar el fracàs del model turístic del PP de Torró, basat en les festes, els saraos i en la promoció d’una imatge de Gandia que no convida a repetir als turistes que ens visiten. Així, tal i com ha declarat el portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, “el PP ha convertit la platja de Gandia amb les seues polítiques en la platja dels ‘gamberros’”, un destí turístic que, segons ha afegit, “cada vegada més turistes prefereixen canviar per altres més tranquils com Dénia o Xàbia”.

Orengo ha lamentat que el govern de Gandia haja continuat amb la seua política d’esdeveniments pagats amb diners de tots i que no haja posat mesures per a garantir la tranquil·litat dels turistes i protegir la imatge que tenia Gandia com a destí turístic. Per al portaveu socialista, “el resultat és que mentre a la resta d’Espanya les xifres de pernoctacions i de turistes millora, a Gandia anem a pitjor”, tal i com passa amb moltes altres variables econòmiques i d’ocupació.

I és que segons les dades de l’INE, Gandia no només ha perdut pernoctacions, també ha perdut nombre de turistes. En total, 360 turistes menys han visitat els hotels de la platja de Gandia durant el mes de juliol de 2013, el que suposa una reducció de l’1,1% interanual. En xifres totals, el nombre de pernoctacions en juliol de 2012 va ser de 162.951, mentre que en juliol de 2013 ha estat de 158.354. Pel que fa al nombre de viatgers, en juliol de 2012 va ser de 31.271 mentre que enguany ha estat de 30.911.

Aquestes dades vénen a contradir les valoracions extremadament optimistes que va llançar el govern de Gandia fa només uns dies, i en les quals parlaven d’un increment en el nombre de visitants i pernoctacions a Gandia. José Manuel Orengo ha conclòs dient que “ha quedat demostrat que les polítiques turístiques del PP no estan beneficiant a Gandia”, i ha insistit en demanar “un canvi radical del model per tal d’ajudar als empresaris hotelers de la ciutat que estan fent grans esforços econòmics i estrenyent els preus per tal de mantenir els seus negocis”.