Les guerres internes del PP rebenten el consorci dels residus i li costaran cares a Gandia

Les pataletas i eixides de to de Torró continuen oferint esperpèntics episodis polítics a Gandia. I és que l’alcalde de Gandia està obsessionat en barallar-se amb totes les administracions, empreses i col·lectius que li porten la contrària, encara que siga en qüestions on a Gandia se li reclama que complisca la legalitat.

Això és exactament el que ha passat amb el consorci dels residus, que des del passat mes de juliol li ha demanat a Gandia, simple i llanament, que complira la legalitat vigent en la Comunitat Valenciana en matèria de residus. Una llei que va redactar el PP des del govern valencià i que obliga als municipis a integrar diversos consorcis zonals per a tractar el seu fem. Una decisió que Torró no va respectar únicament per a donar-li joc al seu amic Rus en una guerra interna del PP, que cal recordar que controla la Generalitat, la Diputació, el Consorci, la Mancomunitat i l’Ajuntament de Gandia.

I hui, el que s’ha confirmat és que aquestes batalles internes del PP han rebentat el consorci al que pertany Gandia i que aglutina municipis de diferents comarques. Una guerra que, a més, a Gandia li eixirà molt cara, doncs cal recordar que s’ha incomplert la legalitat, negant-se a traslladar els seus residus on obligava la Generalitat: a la planta de tractament del consorci.

És per això que hui, el regidor del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha fet una primera valoració de la situació i ha assegurat que “és una llàstima que Torró no haja fet les coses bé des d’un primer moment, perquè si ho haguera fet, no s’haguera arribat a aquesta situació”. Perquè, tal i com ha recordat, tot ha estat una nefasta gestió del PP de Torró, que no va fer des d’un primer moment el que havia de fer: disminuir el rebut del fem als gandians i seguir al consorci tal i com han fet la resta dels municipis de la comarca.

Mascarell ha considerat una burla que Torró “encara vulga culpar als socialistes d’una qüestió que ha cuinat des del principi i fins al final el propi PP, que controla totes i cadascuna de les administracions implicades, van ser els responsables de fer la llei en qüestió i de decidir el funcionament del consorci”.

Per últim, Mascarell ha insistit i recordat als ciutadans que la campanya “No pagues doble” ha estat part responsable d’aconseguir que, finalment, els gandians no paguen doble pel seu fem. I és que Mascarell ha recordat que la pressió ciutadana “ha posat a cadascú al seu lloc”, i va obligar a Torró a moure fitxa després d’haver fet malament la seua tasca.

A més, Mascarell ha exigit al govern del PP de Torró garanties de que, davant el temor a una possible acció judicial per part del consorci contra l’actuació de Gandia, el segon rebut del fem no arribe en cap cas als domicilis dels gandians, siga quin siga el futur de la polèmica que, ha insistit, provoca la guerra interna del PP.