Les retallades en sous i càrrecs públics que impulsa Torró només afecten a l’oposició i beneficien al PP

El Grup Municipal Socialista en l’Ajuntament de Gandia, davant les declaracions realitzades per Arturo Torró hui traguent pit per les retallades que ha realitzat en el que va de legislatura i aplaudint l’esborrany de la llei de les Administracions Locals presentat pel govern del PP a Espanya, han volgut recordar que totes i cadascuna de les retallades en sous i en personal públic que ha impulsat el PP a Gandia han afectat a l’oposició i han beneficiat al seu partit, que directament no les ha patides.

Així, mentre el govern del PP no s’ha llevat cap dedicació exclusiva més que la del propi Torró (que se la va llevar per a evitar que li embargaren el sou), a l’oposició se l’ha deixat baix mínims, suprimint fins a quatre dedicacions exclusives i dues parcials. Un fet que demostra que la retallada, lluny de ser una mesura d’estalvi, era una mesura antidemocràtica d’atac a l’oposició.

Però no només en el capítol de regidors ha tractat de fer mal Torró als partits de l’oposició. Així, en una primera fornada, va suprimir els assessors dels grups polítics. Va dir que era una mesura d’estalvi, però al dia següent, Javier Viciano, l’assessor del PP, ja estava contractat des de l’empresa pública i Carles Person passava a engreixar la nòmina de càrrecs de confiança del PP.

Uns mesos després, Torró va suprimir als secretaris dels grups polítics, també, segons va dir, com a mesura d’estalvi. Però a dia de hui, el secretari del PP, Ximo Faus, continua treballant amb normalitat al grup municipal del PP, i els dos càrrecs suprimits a l’oposició s’han substituït, i amb sous més elevats, per nous assessors de govern, com són Lola Moncho, contractada en Alcaldia, o Pepe Codina, en Promoció Econòmica, entre d’altres.

Però per als socialistes, la mentida més gran de Torró va ser la de llevar-se el sou com a mesura d’estalvi. I és que només uns mesos després d’aquella acció populista, s’ha descobert que l’alcalde viu una penosa situació econòmica de fallida absoluta, que el va obligar a llevar-se el sou perquè, de no ser així, ara li l’hagueren embargat.

És per això que els socialistes lamenten l’actitud de Torró, qui treu pit d’unes retallades que no són més que atacs a la democràcia i la pluralitat política a Gandia. A més, els socialistes s’han mostrat contraris a l’esborrany de llei presentat pel PP. Una proposta que des del PSPV-PSOE local, en paraules del regidor socialista Vicent Mascarell, consideren “un atac frontal a l’autonomia municipal que només busca el poder absolut del PP a costa del que s’ha construït durant els darrers 30 anys”.

Mascarell ja ha anticipat que els socialistes votaran en contra de la moció que presentarà el PP al proper plenari i s’oposaran amb tots els mitjans a una proposta que dubten que acomplisca amb la legalitat vigent.