Liduvina Gil: “La comissió d’investigació és un paripé per a que no es parle de les treballadores de les Escoletes”

La regidora del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, ha valorat l’anunci de la convocatòria d’una comissió d’investigació per part del govern del PP per a analitzar les factures a UGT dient que “és un paripé per a que no es parle de les treballadores de les escoletes acomiadades il·legalment que hauran de ser readmeses i indemnitzades amb 800.000 euros” i seguir matxacant així a la UGT, sindicat que ha defensat a les treballadores, amb una denúncia falsa.

Per als socialistes, el que el govern pretén és que la notícia de la setmana siga la seua denúncia falsa d’unes factures que no tenen res d’irregular (fins i tot han passat la revisió del Síndic de Comptes sense cap objecció) i desviar així l’atenció d’una de les notícies més greus de la legislatura: que un jutge li ha dit a Torró que la seua decisió d’acomiadar a 12 treballadores públiques és il·legal, les ha de readmetre i, a més, ha de pagar-los 800.000 euros dels diners de tots els gandians.

Gil ha dit que “tot açò és un numeret de Torró, Soler i Barber per a atacar a la UGT, sindicat que ha defensat els drets de les 12 treballadores a les que el govern ha estat matxacant durant dos anys per una persecució política conduïda per Torró i que li costarà molts diners als gandians”. La regidora socialista ha explicat no entendre d’altra manera que després de tres dies difamant a la UGT, el govern convoque una comissió i seguisca sense donar ni una sola explicació de la nova garrotada de la justícia als cacics del PP de Gandia.

Per això, Gil ha dit que ella i els seus companys donaran la cara i demostraran que no hi ha res il·legal en les acusacions del govern del PP, a qui, per altra part, denunciarà per difamació la regidora socialista. I, a més, li exigeix a Torró que done la cara i isca públicament a dir-li als gandians que haurà de gastar 800.000 euros dels diners públics per la seua temeritat i la seua decisió, en contra de totes les veus que li deien que l’acomiadament era il·legal.

I és que, parafrasejant a Víctor Soler, Gil li recorda que “el que vertaderament importa a Gandia és que les il·legalitats de Torró i la seua persecució a l’anterior legislatura i al sindicat UGT li va a costar als gandians més de 130 milions de les antigues pessetes”, quantitat a la que caldrà sumar les indemnitzacions dels treballadors de GTV i altres que han denunciat acomiadaments irregulars.

Els socialistes han explicat que acudiran a la comissió que convocarà Torró i demostraran que no tenen res que amagar. De fet, Gil ha recordat que totes aquestes factures han passat fins i tot el filtre del Síndic de Comptes, que no va apreciar cap il·legalitat. Per això, Gil ha tornat a instar al PP a acudir a la justícia ordinària si tenen sospites d’alguna il·legalitat.