L’interventor de l’Ajuntament de Gandia desmunta les acusacions del PP d’irregularitats en les factures d’UGT

Després d’un mes de suportar les injúries i les calúmnies del govern del PP contra l’anterior executiu socialista i el sindicat UGT en referència a un seguit de factures, el govern ha demanat per fi un informe de la Intervenció Municipal de Gandia que finalment desmunta per complet les seues acusacions d’irregularitats i deixa en evidència als dirigents del PP.

El portaveu i secretari general del PSPV-PSOE de Gandia, José Manuel Orengo, ha lamentat que el govern del PP haja retardat tant la sol·licitud d’aquest informe en una actitud, ha dit Orengo, “que demostra que el govern ha actuat de manera partidista perquè deuria haver estat el primer pas, no ara que ja han estat calumniant públicament a un sindicat que la única cosa que havia fet va ser aconseguir un èxit en la defensa de les treballadores de les Escoletes de Gandia davant una acció il·legal del PP”.

I és que l’informe que ha presentat la Intervenció Municipal per a la comissió d’Investigació referent a factures pagades a la UGT des de l’any 2005 fins a 2012, és un document que desmunta, una per una, totes les acusacions d’irregularitats realitzades pels membres del govern del PP durant les últimes setmanes. Així, la única cosa que planteja la Intervenció Municipal és el fet que si el consistori ajuda a realitzar activitats a una entitat (qualsevol entitat de Gandia, no només un sindicat), pot fer-se mitjançant una subvenció.

En aquest sentit, segons l’informe, “no existeix cap norma que definisca quines despeses deuen imputar-se al concepte de despeses diverses o subvencions”, la qual cosa vol dir que l’anterior executiu va actuar dintre de la més estricta legalitat i el pagament de les factures en qüestió podia fer-se com es va fer o mitjançant una subvenció. Tant és així, ha afegit Orengo, que l’actual govern ha continuat amb la mateixa pràctica “i no ha fet cap intenció de modificar-la”.

Orengo ha lamentat que el govern haja estat un mes “llençant informació falsa, manipulada i interessada amb l’únic objectiu de posar una ombra de dubte sobre un sindicat que està fiscalitzant les nefastes gestions que el PP realitza amb treballadors municipals”. El portaveu socialista ha assegurat que “el mal que han ocasionat al sindicat i al meu partit és irreparable”, i ha exigit als membres del govern “que deixen de manipular interessadament la informació, que rectifiquen públicament i que demanen disculpes a la UGT”.

A més, des de les files socialistes critiquen que el govern haja entregat aquest informe realitzat per l’Interventor Municipal només 50 minuts abans de la comissió d’Investigació convocada per a hui a les 12.30 hores. Un fet que demostra que el document diu tot el contrari que ha estat dient el govern del PP en el seu afany de mentir i manipular la informació. Tant és així, que Torró s’ha negat a que l’interventor participe en la comissió d’Investigació, i ha hagut de rectificar davant les pressions de la UGT.