Mascarell: “Estem davant d’una fake news de llibre, amb un titular tendenciós que l’únic que pretén és atacar una ministra”

El regidor socialista Vicent Mascarell ha comparegut hui en roda de premsa per valorar la informació apareguda en un mitjà de comunicació i la roda de premsa que el Partit Popular ha fet este mateix matí valorant dita notícia. “Estem davant d’una fake news de llibre, amb un titular tendenciós que l’únic que pretén és atacar una ministra del Govern d’Espanya”, ha afirmat l’edil.

Mascarell ha aclarit que no hi ha cap sentència condemnatòria que obligue l’Ajuntament de Gandia ni a la exalcaldesa a pagar cap euro a l’empresa concessionària de l’edifici de viviendes de protecció oficial del carrer Perú. “És una pena que el PP i Víctor Soler es facen ressò d’una mentida i es posicionen al costat d’una empresa incomplidora”. L’edil socialista ha afegit que “estem davant d’una empresa que des del minut zero va incomplir el contracte que tenia sobre l’edifici del carrer Perú. No va pagar el cànon, de manera que no té cap dret adquirit sobre el contracte”.

El regidor també ha recordat que els problemes d’ocupació i seguretat a l’entorn d’aquest immoble no són nous i que quan Diana Morant va ser nomenada alcaldessa, en este edifici ja hi havia habitatges ocupats. “Només cal recordar les fotos de Torró i Soler tapiant habitatges durant la legislatura que van ser govern”.

Durant la intervenció, l’edil ha afirmat que quinze dies després de prendre possessió com a alcaldessa, Morant i altres membres del Govern local van acudir al desnonament, precisament per tal de donar una alternativa habitacional i una eixida digna a una mare i el seu fill, que es quedaven sense habitatge, i complir així amb el mandat judicial. “En pocs dies es va complir esta sentència i se li va assignar un nou habitatge a esta família després del corresponent informe dels Serveis Socials”.

D’altra banda, Mascarell ha destacat que actualment l’edifici ja és propietat municipal i el que s’està discutint, en un nou procés judicial, és la quantia de la liquidació de la concessió. “L’únic que hi ha són diferències sobre els costos de la liquidació, atés que el càlcul dels tècnics municipals és d’al voltant de 3 milions d’euros i el de l’empresa és sobre 18 milions d’euros”.

Per tant, no hi ha cap condemna milionària, el que hi ha és una  pretensió d’un empresari que vol una quantia superior a la que li correspon a càrrec de les arques públiques i està fent ús de totes les eines possibles per a tractar d’aconseguir-ho, inclòs la difusió incorrecta d’una notícia a un mitjà de comunicació.

Pel que fa a la informació sobre este conflicte, Mascarell ha recordat que és un assumpte que s’ha tractat a nombroses Juntes de Districte del barri de Corea i que dels 79 habitatges ocupats, a hores d’ara sols queden 13 i en tots els casos s’han activat els mecanismes per a la seua ràpida solució.