Més de 500 famílies de Gandia amb necessitats sociolaborals podran beneficiar-se del programa Incorpora’t

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Gandia va iniciar el desembre passat una nova edició del projecte Incorpora’t. Es tracta d’un programa d’itineraris integrats d’inclusió laboral dirigit a persones en situació o risc d’exclusió social, finançat al 100% per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb fons europeus, inclòs dins del contracte-programa 2021-2024. Este matí, la regidora de Benestar Social, Inma Rodríguez, acompanyada per la treballadora social i coordinadora del projecte Incorpora’t, Silvia Pellicer, ho han presentat en roda de premsa.

La finalitat del projecte és el foment de la inclusió sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social de la nostra ciutat, i de lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació. La prioritat de la inversió, a través de fons europeus, és la inclusió activa en vistes a fomentar la igualtat d’oportunitats i millora de l’ocupabilitat.

“Este programa, que porta en funcionament des de 2016, compta amb un perfil molt clar de persones amb risc o situació d’exclusió social i amb les ferramentes que utilitzem el que es busca és incorporar-les al món laboral», ha expressat la regidora socialista.

En esta nova edició s’ha creat un nou equip Incorpora’t format per cinc treballadores socials i 4 TIS (Tècniques d’Integració Social) distribuïts per les cinc barriades socials de l’Ajuntament de Gandia: Beniopa, El·líptica, el Raval, Corea i Grau. El projecte pretén donar cobertura a les més de 500 famílies amb necessitats sociolaborals durant tot l’exercici 2023. El programa es durà a terme mitjançant una entrevista individualitzada inicial de diagnòstic social i laboral, tallers de cerca activa d’ocupació i orientació laboral individualitzada.

“Volem lluitar contra la pobresa i qualsevol mena de discriminació. Nosaltres som nou professionals molt implicades i motivades per a dur a terme este projecte. A cadascuna de les cinc barriades de la ciutat treballarem els itineraris amb l’objectiu d’aconseguir la major ocupabilitat possible», ha assenyalat Pellicer.