Orengo: “Estem davant una intervenció en tota regla que farà que Gandia perda autonomia local”

El portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo, ha valorat hui la reunió que a finals de la setmana passada va mantenir Torró a Madrid amb personal del Ministeri d’Economia i Hisenda per a tractar la situació econòmica que viu Gandia. I segons el socialista, l’acord que portarà a plenari el govern del PP “serà una intervenció en tota regla per part del govern de Rajoy, que haurà de rescatar a Gandia a canvi de que perguem autonomia local”.

Orengo ha assegurat que “la incapacitat de Torró per gestionar Gandia ens ha portat a una situació límit de la qual ell és l’únic culpable”, explicant que “Gandia no podia seguir de festa mentre l’Ajuntament no pagava a bancs ni a proveïdors”. I és que segons ha explicat Orengo, “la gran mentida i l’estafa dels dos anys i mig de govern del PP es tradueixen en un balafiament de diners públics de més de 40 milions d’euros”.

Així, el portaveu socialista ha recordat les decisions més polèmiques de Torró i que més diners li han costat al ciutadans de Gandia, començant per la de crear “el pitjor equip econòmic de la història de Gandia”, format per personal de confiança que cobra sous milionaris i arraconant a funcionaris experts en la gestió pública. Orengo també ha enumerat decisions com regalar la recaptació a la Diputació de València, tornar al Govern d’Espanya els diners de l’Innova amb interessos, no pagar als bancs, pagar amb diners públics les televisions privades vinculades a ell, la construcció dels nous xiringuitos, el Maremàgnum, la compra de la Citroën, de les boleres i els cines de la platja, el rescat dels taxis i de les discoteques, les corregudes de bous, els concerts, les sentències per privatitzar les Escoletes i acomiadar a les educadores, les sentències de Gandia Televisió, els sous dels més de 60 enxufats i altres compromisos electorals amb empresaris de Gandia.

Orengo ha continuat recordant que aquest serà el tercer Pla de Viabilitat redactat pel PP en només dos anys i mig. Els dos anteriors, “que se suposa que anaven a portar a Gandia a la salvació augmentant impostos i retallant serveis públics”, recordava Orengo, han estat incomplerts per ells mateixos “demostrant que eren una mentida i una fugida cap endavant”, tal i com ja denunciaven en aquell moment des de l’oposició.

Per tot això, el portaveu socialista ha assegurat que Gandia viu les conseqüències de l’estafa de Torró, “que ni era bon empresari ni bon gestor” i que ha portat a l’Ajuntament de Gandia a la fallida econòmica igual que ho ha fet amb les seues empreses, per les quals ell ha sigut declarat incapacitat per a gestionar-les. I la realitat és que Gandia ha anat augmentat escandalosament el seu deute amb el govern de Torró i del “coste cero”.

Un plenari sense informació ni transparència

El portaveu del PSPV-PSOE en Gandia, José Manuel Orengo, ha criticat que els membres de l’oposició encara no han rebut ninguna informació respecte al plenari del proper dia 7 de gener i en el qual el govern del PP aprovarà la intervenció de Gandia “no sabem encara a canvi de què”. Orengo ha demanat a Torró que convoque una reunió amb tots “i que ens explique què va a passar”. Orengo considera que el que es tractarà al plenari del proper dia 7 “és suficientment important com per a ser tractat amb la veritat per davant i no amb rodes de premsa i d’amagades”.

Orengo ja ha anunciat que el grup Socialista “estarà al costat del govern si de cara al proper any el PP fa el que cal, que és no malgastar diners per a pagar a amics i compromisos i aconseguir ingressos per a Gandia”. Per el contrari, els socialistes “serem una forta oposició” si Torró continua sense deixar-se assessorar, criticant i culpant a l’anterior govern mentre gasta els diners que no tenim en pagar a amics.