Orengo: “La sentència de l’aigua suposa que perd Torró i guanyen els ciutadans de Gandia”

“Per primera vegada en la història de Gandia una sentència judicial provocada per la denúncia d’un particular ha anul·lat un acord que havia pres el govern de Gandia i que suposava un perjudici per a la ciutat per tal d’afavorir a un particular”. Amb aquestes paraules ha valorat hui la sentència respecte a la gestió de l’aigua el portaveu del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, José Manuel Orengo.

L’anterior alcalde socialista de Gandia ha anat més enllà i ha afegit que “aquesta sentència, resumint, suposa que perd Torró i guanyen els ciutadans de Gandia”. I és que, tal i com ha explicat, el que ha anul·lat un jutjat és que Gandia indemnitze a una mercantil adjudicatària per una quantitat de 91 milions d’euros que, tal i com marca la sentència, és molt superior al que hauria de pagar l’Ajuntament. I el més greu, ha afegit Orengo, “és que ha hagut de vindre una empresa de fora per a defensar els interessos dels ciutadans de Gandia perquè l’Ajuntament, tal i com diu la jutgessa, el que estava defensant era pagar més del que deuria”.

Davant la gravetat d’aquesta situació, Orengo ha llançat una pregunta retòrica a la ciutadania: “qui ens està governant?”, i ha assegurat que, amb aquesta nova demostració dels negocis obscurs i il·legals de Torró “ha quedat clar que o Torró se’n va d’esta ciutat o no van a quedar ni les rames”, fent referència a que no és la primera vegada que el govern del PP de Torró pren una decisió que perjudica clarament als interessos de Gandia per a beneficiar a particulars, i ha recordat el cas del rescat dels taxistes o la compra de la Citroën, entre d’altres i recordant que l’actual govern, mentre gasta diners en aquests menesters, no paga a ningú i recordant també la situació de fallida personal de Torró.

Orengo ha mostrat també la seua perplexitat al ser relacionat amb tota aquesta polèmica per part del govern del PP, i ha dit que “la diferència entre el PP i el PSOE és que nosaltres vam aconseguir 55 milions d’euros per a millorar la nostra ciutat i el PP quasi ens fa perdre més de 90 pagant de més”, i la demostració és que, fins ara, “Torró ha perdut totes i cadascuna de les sentències referents a l’adjudicació de l’aigua”, tant en l’oposició com ara en el govern.

El portaveu socialista ha lamentat també que des de l’oposició sabien molt poc de tota l’operació “perquè l’acord de Junta de Govern es va portar a terme de nit i d’esquenes a tots”, mentre que es un tema suficientment important com per a buscar el consens i la participació de totes les forces polítiques. Així, Orengo ha explicat que els socialistes eren sabedors de la impugnació del procediment d’adjudicació de l’aigua que va fer l’empresa de Barcelona i que va suposar la paralització del mateix. El que no se sabia públicament era la impugnació de l’acord de la Junta de Govern pel qual Gandia es comprometia a pagar 91 milions d’euros a Aguas de Valencia i que és el que ara s’ha declarat nul.

Davant tota aquesta situació, el regidor socialista en l’Ajuntament de Gandia, Vicent Mascarell, ha assegurat que “els gandians podem celebrar el Nadal contents d’haver-nos estalviat una milionada d’euros que Torró anava a fer-nos pagar només pels seus interessos”. Mascarell també ha explicat que, segons la sentència judicial, l’expedient de la contractació de l’aigua que anava a portar a terme Torró estava “farcit de contradiccions”.

Per tot això, Mascarell anticipa que l’altra sentpencia pendent respecte a l’adjudicació de l’aigua i que paralitzava el procediment de la nova adjudicació, també serà contrari a l’Ajuntament. Un fet que provocarà “un forat econòmic més gran en els comptes de l’Ajuntament de Gandia si el PP no modifica els pressupostos que ara estan en període d’al·legacions”. I és que el govern del PP ja va pressupostar un ingrés de 9 milions d’euros en els pressupostos de 2013 i els ha tornat a posar en 2014, i si finalment no arriben els diners, com tot sembla indicar, “aquest Ajuntament que ja no paga a ningú, augmentarà més encara el seu deute”.