Torró continua perseguint als regidors de l’oposició

El pas del temps està demostrant que, tal i com van denunciar els socialistes des del primer dia que el govern va anunciar retallades en l’oposició, aquestes no eren més que una persecució a aquells que no pensen com el PP i que treballen fiscalitzant la seua acció de govern. Així, si fa un any Torró decidia esborrar totes les dedicacions exclusives de l’oposició, hui demostra que, a més, persegueix l’activitat professional dels mateixos en el sector privat.

Va ser en agost de 2012 quan Vicent Mascarell, regidor socialista que en aquell moment tenia la única dedicació exclusiva del grup del PSPV a Gandia que havia deixat vigent Torró, perdia el seu sou com a càrrec públic en un nou atac del PP a la democràcia de la ciutat que Torró va tractar de disfressar com a retallada de despesa. Hui, un any després, Mascarell s’enfronta a la persecució de Torró en el seu camp professional, el de l’advocacia.

I és que en quedar-se sense sou a l’Ajuntament, Mascarell va decidir dedicar-se a la seua rama professional i obrir un despatx d’advocats. Un fet que Torró no respecta a tenor de les seues accions, perquè ha denunciat al socialista davant de la Comissió Deontològica del Col·legi d’Advocats perquè considera que no és compatible la seua condició de regidor i la d’advocat, tot i que com a regidor no percep cap sou.

Davant aquesta denúncia, Mascarell ha lamentat que “Torró, des del primer moment, ha estat obsessionat en ofegar professional i personalment als membres de l’oposició”, i ha posat especial atenció en el fet que, com en aquesta denúncia, “Torró utilitze la seua força i legitimitat com a alcalde i principal autoritat d’una ciutat per a atacar a persones particulars i professionals”, fent referència a que la denúncia la presenta com a alcalde de Gandia i no com a persona particular.

A més, Mascarell lamenta la doble vara de mesurar dels membres del govern del PP en les seues acusacions. I és que Javier Reig, regidor no electe en l’Ajuntament de Gandia i que percep un sou superior als 45.000 euros anuals (el més alt de tots els assessors amb que compta el govern del PP), encara hui en dia continua exercint l’advocacia a nivell particular. De fet, tal i com ha pogut saber el PSPV, fa només dos mesos, la mà dreta de Torró participava en la defensa en un judici, tal i com ha vingut fent habitualment des que forma part de la vida política, com sap tot l’entorn judicial de Gandia, i en moltes ocasions assessorant en contra de l’Ajuntament de Gandia.

Però Reig no és novençà en aquest assumpte. I és que durant la legislatura passada, i ostentant una de les dues dedicacions exclusives que tenia el PP en l’oposició, l’advocat continuava participant en judicis, incorrent en una clara incompatibilitat perquè gaudia d’una dedicació exclusiva que li obligava a deixar de costat la seua tasca en el sector privat.

Mascarell ha explicat que ha presentat un escrit amb una queixa deontològica per defensar la seua situació davant la denúncia de Torró. Aquest assumpte es tractarà en un futur pròxim al Col·legi d’Advocats. Mascarell afegeix que si la denúncia presentada per Torró seguira endavant, la seua tasca professional com a advocat podria acabar amb la retirada de la seua llicència, “cosa que, a tenor del que observe, sembla ser l’objectiu de Torró”.

Denúncia de Torró davant el Col·legi d’Advocats