Torró controla la Federació de Veïns de Gandia amb enxufats i familiars d’enxufats

El PSPV-PSOE de Gandia destapa hui la trama de clientelisme i favoritismes que ha tramat l’alcalde de la ciutat, Arturo Torró, per a controlar durant tot aquest temps la Federació de Veïns de Gandia. Així, si hui el propi Torró deia que no permet a membres de l’executiva del PP presentar-se a la presidència de FedaVeïns, el que no contava Torró era que a qui sí que deixa és a enxufats i a familiars d’enxufats en l’Ajuntament de Gandia.

Tal i com han fet públic hui els socialistes, el president ixent, José Ramón Cases, va aconseguir com a prebenda pels seus favors prestats al PP la col·locació del seu fill, que ha treballat al Centre Social de la Platja de Gandia amb un contracte per servei determinat pel qual l’Ajuntament de Gandia li paga 7.703,28 euros a l’any.

Però la xarxa de clientelisme de Torró per a controlar la Federació de Veïns no acaba ací. Quan fa unes setmanes l’actual president Cases va impedir una votació per a nomenar al seu substitut en un cop d’estat sense precedents al moviment veïnal de Gandia, el candidat que pretenia presentar el PP, Salvador Soler, és un dels coneguts endollats del PP a la ciutat de Gandia. De fet, Soler està en nòmina a l’Ajuntament amb un contracte extern per serveis de Seguretat pel qual percep anualment una quantitat de 32.880,00 euros.

I el cercle de la manipulació veïnal de Torró es tanca hui amb la candidatura presentada per Francisco Escrivà, un home que, tot i no estar vinculat directament al PP, és el seu candidat per a la votació d’esta nit. I com a demostració, Escrivá té un lligam estret que el vincula directament a Torró i al seu govern: la seua dona està enxufada al departament de Turisme de Gandia amb un contracte per servei determinat com a auxiliar administrativa, treball pel qual cobra 21.502,20 euros.

I és que Torró no es conforma en muntar partits polítics com el Partit Social de Gandia i en gestionar l’Ajuntament com si fos una de les seues empreses privades. Torró demostra amb aquesta trama de clientelisme que pretén controlar els moviments socials i veïnals de Gandia a colp de talonari i amb diners de tots els gandians. Per això, els socialistes lamenten les formes mafioses i manipuladores de Torró, incapaç de deixar que els moviments veïnals de Gandia fluisquen lliurement.

Tal volta el motiu d’aquesta voluntat de control, diuen els socialistes, siga el descontrol que regna a Gandia després de 3 anys de govern del PP de Torró. Tres anys en els quals els veïns, en més d’una ocasió, han plantat cara a l’actitud dictatorial de Torró (com fa uns dies en el cas dels veïns del Parc de Sant Pere). Per això, Torró tracta de controlar FedaVeïns amb la intenció d’evitar veus discordants amb la seua política caciquil.