Torró gasta més de 600.000 euros públics per a rescatar a un altre empresari de la nit

Nou cop a la butxaca dels gandians per a salvar a un empresari de la nit amb problemes econòmics. Hui s’ha destapat que l’Ajuntament de Gandia que governa el PP de Torró pagarà més de 600.000 euros per a llogar, durant els propers 20 anys, el local on fins ara s’ubicava la discoteca Búho. L’excusa és ubicar allí els assajos de la banda de Cornetes i Tambors del Raval, però segons els socialistes, darrere s’amaga un nou “tratge a mida” per a salvar a algun amic de Torró.

Tal i com ha explicat el regidor socialista en Gandia Vicent Mascarell, el govern ha tornat a utilitzar un procediment que recorda molt al de la Citroën i que té la mateixa finalitat: destinar una gran quantitat de diners de tots els gandians a rescatar a un empresari que passa necessitats. I és que el govern ja va anunciar fa uns mesos, quan es va acordar l’operació de Coco Loco, que s’arribaria a un acord semblant amb la discoteca Búho per a ubicar allí els assajos de la banda.

Uns mesos després, el govern va publicar un concurs públic per a llogar aquest local. Concurs ideat a la mida d’aquest local de tal manera que la seua ha sigut la única oferta presentada. El final de l’operació és que Gandia llogarà el local durant 20 anys i amb una inversió que superarà els 600.000 euros en concepte de lloguer i de millores en el local. Unes millores que pagarà l’Ajuntament encara que la propietat de l’establiment seguirà sent privada.

Vicent Mascarell ha criticat que “Torró torna a fer gala de que l’Ajuntament de Gandia té diners per a allò que a ell li dóna la gana, que quasi sempre són amics i empresaris apurats”. “No entenem que en un moment de gran dificultat econòmica, quan Gandia demana el segon rescat per a pagar a proveïdors, quan demana al govern màniga ampla per a refinançar el deute i mentre no hi ha diners per a pagar projectes de caràcter social, Torró es gaste més de 100 milions de les antigues pessetes per a pagar un local privat”.

L’acord per al lloguer del local de la Búho amaga coses tan greus com que per tal d’albergar a la banda de Cornetes i Tambors, s’hauran de fer obres d’insonorització valorades en prop de 300.000 euros. Una quantitat que l’Ajuntament de Gandia es compromet a pagar, tot i que el local continuarà sent de propietat privada. “Torró ha preferit gastar aquests diners per a insonoritzar una discoteca abans que invertir una quantitat molt inferior per a pagar la insonorització d’un espai municipal com podria ser el Centre Social del Raval”, ha dit Mascarell.

I és que des de les files socialistes apunten a que “existeixen solucions i propostes més econòmiques i més socials per a evitar el problema del soroll en el carrer Sant Enric”, però el govern del PP prefereix anar per l’injust camí de gastar diners de tots per a afavorir a uns pocs hipotecant el futur dels gandians durant 20 anys amb un lloguer que mai s’hauria d’haver produït.