Torró importa a l’Ajuntament de Gandia el seu model empresarial i no paga als proveïdors

El grup socialista en l’Ajuntament de Gandia ha denunciat hui que Arturo Torró “ha importat a la gestió pública del consistori el seu model empresarial” (que li ha portat a declarar-se en suspensió de pagaments), la qual cosa ha provocat que l’Ajuntament “no pague als seus proveïdors”.

El regidor Vicent Mascarell ha explicat que els pressupostos que el Govern del PP ha presentat per a 2013 “tracten de maquillar una realitat innegable”, que sí està present en els informes dels tècnics municipals i que mostra “que amb el PP l’Ajuntament de Gandia ha aconseguit l’índex de morositat més alt de la seua història”, amb un deute de més de 41 milions d’euros en el tercer trimestre de 2012 i més de 6.500 factures sense pagar “que no són herència socialista, són solament responsabilitat del PP i de Guillermo Barber, que no paga a ningú”.

En la mateixa línia el portaveu dels socialistes, José Manuel Orengo, ha denunciat que el Govern del PP “solament podrà pagar als proveïdors si el Govern central torna a rescatar a l’administració local” i ha assegurat que el superàvit que va anunciar Guillermo Barber en els comptes municipals “és totalment fals, ja que també existeix un dèficit impressionant”.

En aquest sentit, Orengo ha assenyalat que els comptes que el PP ha presentat per a 2013 “són falsos i irregulars” i ha assegurat que per a presentar “aquest bodrio de pressupost amb majoria absoluta no feia falta esperar fins al mes de març”.

Segons ha recordat el socialista, el Govern del PP ha comptat amb una quantitat d’ingressos per a enguany “que està unflada fins al límit i que en realitat no existeix i no es produirà”, ja que compta per exemple amb el cànon de l’aigua que està paralitzat per un jutge o amb ingressos per multes que són “totalment irreals”. Per contra, ha explicat Orengo, Barber ha eliminat de les expliques despeses que l’Ajuntament ha de pagar de forma obligatòria.

Els socialistes han criticat també la forma en què s’ha presentat el pressupost, un procés “ple d’irregularitats en el qual el Govern del PP ha posat totes les traves possibles per a accedir a la informació”. Mostra d’açò, ha indicat Orengo, és que els populars no han permès fer còpies de l’informe de l’interventor municipal, un document públic que acompanya al pressupost per a la seua aprovació en el Ple.

Mascarell també ha destacat que el pressupost per a enguany “és insolidari i està totalment allunyat de la realitat que viuen els ciutadans de Gandia”. Referent a açò, el socialista ha criticat la reducció del 30% de la partida de polítiques socials “malgrat tenir l’índex més alt de desocupació de la història de Gandia”.

De la mateixa manera, el pressupost per a educació i cultura ha baixat en 2 milions d’euros, el d’esport s’ha vist reduït en un 50% i la partida destinada a comerç i turisme, línies suposadament estratègiques de la política de Torró, ha baixat un 30%.

Mascarell ha afirmat que els socialistes no entenen “les prioritats del Govern del PP”, que sí ha incrementat la quantitat destinada a seguretat ciutadana, a tràfic i mobilitat i a despeses d’administració. A més, ha criticat que es destinen 300.000 euros més a serveis jurídics malgrat tenir tres advocats més en la nòmina de l’Ajuntament.

Finalment, el regidor ha lamentat que l’ajuda al cooperació per als països del Tercer Món “no és que s’haja reduït, és que directament desapareix dels pressupostos municipals”, una decisió que reflecteix el caràcter general dels pressupostos “menys solidaris dels últims anys”.

 

Vídeos de la roda de premsa de José Manuel Orengo i Vicent Mascarell: