Torró li paga 240.000 euros a la seua decoradora personal pel parc infantil de la plaça del Prado

El govern del PP de Gandia no entén de crisi quan dels amics de Torró es tracta. Només així es pot entendre que en el passat mes de juny, i a través de l’empresa pública, Torró balafiara 238.370 euros per pagar el parc infantil que es va a instal·lar en la nova remodelació de la plaça del Prado de Gandia. Una quantitat desorbitada en una ciutat on, en les últimes setmanes, el col·lectiu de la neteja dels carrers ha estat a punt de convocar una manifestació per l’impagament de les seves nòmines.

Però en aquest procés d’adjudicació existeixen, una vegada més, clars indicis d’ombres i clientelisme de Torró. Així, a diferència de la resta de la remodelació, que es va a pagar amb diners del Pla Confiança, els jocs infantils es pagaran des de les arques públiques de Gandia. Concretament des de les minvadíssimes i fallides comptes de l’empresa pública, Iniciatives Públiques de Gandia (IPG). Aquesta és l’estratègia utilitzada per Torró per a adjudicar el muntant d’aquesta operació sense l’obligació, per llei, de convocar un concurs públic al BOP de València, ja que des de l’empresa pública pot burlar aquest requisit i adjudicar pràcticament a dit.

Així, Torró es va decantar per un negociat sense publicitat ni concurrència i va convidar a dos mercantils a participar, una de les quals es va retirar sense haver finalitzat el procés d’adjudicació. L’altra mercantil, que finalment ha estat la beneficiada amb el contracte, Aprisco Land SL, és propietat d’Ana Pastor. Curiosament, aquesta empresa no té relació alguna amb la instal·lació de parcs infantils si s’atén al seu objecte social: “comerç al detall d’elements de mobiliari, llums, objectes de decoració i regal i pintures sense firma i joguines”.

Mapa d'empreses
Mapa d’empreses

I una vegada més, existeix una fosca relació entre aquesta adjudicació i la vida privada i empresarial de Torró i que radica en el fet que, com se sap a Gandia, Ana Pastor, a través de la seua mercantil, ha estat la decoradora personal de Torró. Així, Pastor ha dut a terme la decoració dels que van ser els seus restaurants i locals d’oci a Gandia i, fins i tot, del seu nou pis, objecte de la polèmica fa un parell de setmanes per una altra fosca relació entre els interessos de Torró i els diners de tots els gandians.

Davant aquesta situació, el regidor socialista Vicent Mascarell ha lamentat, en primer lloc, que el govern del PP utilitze diners de tots els gandians “per a, en plena crisi i quan no paga a ningú, malgastar gairebé 50 milions de les antigues pessetes per als gronxadors del Prado”. Mascarell ha recordat que, precisament aquesta setmana, els problemes econòmics del consistori han eixit a la palestra pels impagaments del govern, a qui els treballadors de la neteja dels carrers han estat a punt de manifestar-se per no cobrar les seves nòmines.

També aquesta setmana s’han fet públics els problemes que travessa el consistori per a pagar els lloguers de les famílies propietàries dels pisos de la urbanització de Simancas, paralitzada pràcticament des del mateix dia que Torró va arribar a l’alcaldia de Gandia. Mentre el primer edil del PP no troba cap solució, es retarda en el pagament a les famílies afectades. Per això, Mascarell es pregunta “quants mesos de lloguer i quantes nòmines de treballadors públics es podrien pagar amb 240.000 euros”. A més, Mascarell ha recordat que és l’ocasió en la qual Gandia més diners ha gastat per a instal·lar uns jocs infantils en un espai públic.

Mascarell ha tornat a denunciar l’obscurantisme i l’opacitat de l’operació i que, una vegada més, aquesta estiga relacionada amb l’entorn més íntim de Torró, “qui segueix barrejant, una vegada darrere d’una altra, els seus interessos personals amb els diners de tots els gandians”. Mascarell ha assegurat que al plenari d’aquesta vesprada els socialistes demanaran, de manera extraordinària i urgent amb una moció, la constitució d’una nova comissió d’investigació per esclarir aquest nou “nyap” que, a simple vista, torna a beneficiar a l’entorn empresarial de l’alcalde.

I és que el socialista li pregunta al govern per què ha separat el cost dels gronxadors de la resta del projecte, pagat pel Pla Confiança de la Generalitat, o per què s’ha convidat a una mercantil sense experiència en el sector al negociat per al parc infantil del Prado. A més, Mascarell també ha preguntat per la relació existent entre Torró i Ana Pastor, demostrant, documents en mà, que l’empresa de Pastor va ser decoradora d’un dels locals d’oci que Torró regentava a Gandia, concretament a la plaça del Prado. Una empresa de la que formava part la mercantil Negoserp Business, que al seu torn forma part del grup d’empreses New Bamba, que administra Torró. Aquesta última mercantil forma part dels òrgans gestors d’una altra empresa, Ipon 2012, també administrada per Arturo Torró i que recentment es va saber que és la mercantil que paga el lloguer del nou pis de Torró, que va ser centre de la polèmica fa un parell de setmanes.

Adjudicació del parc infantil