Torró suprimeix dos contractes de Serveis Socials a punt de ser adjudicats sense donar cap explicació

El PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia ha tornat a posar en evidència als membres del govern del PP destapant una acció de menyspreu a les persones més necessitades de la ciutat. Així, mentre Víctor Soler i Pilar Gavilà presumien fa uns dies, mentre inauguraven un centre de Serveis Socials, de ser el govern de les polítiques socials, Torró suprimia, per decret d’alcaldia, dos contractes de Serveis Socials per valor de 246.621,44 euros més IVA que estaven a punt de ser adjudicats.

Tal i com ha explicat la regidora socialista Liduvina Gil, es tractava de dos contractes destinats a “ajudar a persones i famílies greument afectades per la crisi”. Així, el primer dels dos contractes era per a Programes d’Inclusió Social i prevenció per a l’exclusió, amb valor de 73.000 euros més IVA. El segon dels contractes era per a Programes Específics d’Atenció a menors i les seues famílies, per valor de 173.621,44 euros més IVA.

Gil ha explicat que va ser allà pel mes de maig quan el govern del PP va treure a concurs aquests dos contractes, que, per tant, ja estaven elaborats, publicats al BOP i a punt de ser adjudicats. De fet, fins a quatre empreses s’havien interessat en els dos contractes. Però de sobte, i sense donar cap explicació ni als afectats ni als partits de l’oposició en la comissió de Serveis Socials (convocada fa uns dies després de 8 mesos de silenci), un decret d’alcaldia aparegut el passat 12 de setembre al BOP de València signava el desistiment d’aquests dos contractes, que finalment, i per decisió de Torró, no van a portar-se a terme.

La regidora socialista ha lamentat, una vegada més, que l’alcalde empresari de Gandia “tinga diners per a pagar als seus amics i a les empreses afins a ell, però no per a ajudar a les persones més necessitades, a les que més està afectant la crisi i les polítiques d’austeritat portades a terme per el seu partit, el PP”. Liduvina Gil ha preguntat què va a passar amb aquests menors i les seues famílies i amb les persones en risc d’exclusió social o que ja l’han patit “si el govern que deia que anava a ajudar-los els ha abandonat per a pagar amb els seus diners festes, saraos, concerts i polítiques clientelars”.

La regidora socialista també ha preguntat quina funció es desenvoluparà en la recentment estrenada oficina de Serveis Socials “si aquest departament cada vegada compta amb menys personal pels acomiadaments del PP i amb menys programes d’ajuda”.

Davant aquesta situació, Gil ha assegurat que des del seu partit van a fer tot el que calga “per tal que el govern pose en marxa aquests dos contractes perquè són competència municipal i perquè aquestes famílies no poden permetre’s el luxe de no tenir ajuda municipal”. Els socialistes insistiran per escrit i pressionant al PP en el plenari i en la comissió de Serveis Socials.

A més, Gil ha finalitzat la seua intervenció dient que “no esperàvem menys d’un alcalde per a qui mil euros són una merda en un moment en que aquesta quantitat suposaria la tranquil·litat de moltes famílies” a les que ara retira l’ajuda de dos programes que venien portant-se a terme des de fa molts anys a Gandia i que donaven treball fins a quatre persones.

Felicitació a les treballadores de les Escoletes

La regidora socialista, anterior responsable d’Educació a Gandia, ha començat hui la seua roda de premsa felicitant a les 12 treballadores de les Escoletes que ahir van veure com el TSJ rebutjava el recurs presentat per l’Ajuntament de Gandia contra la primera sentència, favorable a les treballadores. Així, l’Ajuntament es veu obligat a readmetre a aquestes treballadores que van passar per una oposició legal.

Gil ha assegurat que des del PSPV-PSOE “sabíem des del primer moment que les sentències que anaren arribant serien favorables per a les treballadores”, a les quals la regidora socialista i el seu partit han donat suport durant tot aquest temps. Gil ha finalitzat la seua felicitació destacant la professionalitat i el saber fer de les treballadores de les Escoletes durant la seua etapa al capdavant del departament.

Contracte 1

Contracte 2

Desistiment 1

Desistiment 2