Un dia de Torró a Madrid li costa als gandians més de 1.000 euros

Arturo Torró, l’alcalde que ja va sorprendre a tots amb aquelles declaracions on assegurava que el lloguer del seu pis era de “mil euros de mierda”, viu allunyat de la realitat econòmica dels ciutadans i de l’Ajuntament que presideix, i segons les factures a les que ha tingut accés el PSPV-PSOE de Gandia, es gasta més de mil euros cada dia que visita Madrid (sense comptar dietes ni menjars). Diners que paga de les arques municipals dels impostos de tots els gandians.

I és que cada vegada que Torró visita la capital espanyola, dispara a pólvora de rei amb els diners de tots els gandians. Així, entre els conceptes més destacables de les factures que ha fet públiques hui el grup socialista de Gandia, destaca el lloguer d’un cotxe privat amb xofer que recull a Torró en l’hotel, el porta als ministeris i després el torna a l’estació. Unes poques hores que li costen als gandians 295 euros. Curiós si es té en compte que l’Ajuntament de Gandia compta amb cotxe oficial i xofer que, per cert, per primera vegada en la història de Gandia no és un funcionari i ha estat posat a dit pel propi Torró. I com que a Madrid tampoc hi ha taxis, millor gastar 295 euros (una carrera en taxi d’Atocha al Ministeri no supera els 18 euros).

A més del lloguer del cotxe, Torró no desaprofita l’oportunitat i, com que paga Gandia, s’allotja en una suite d’un hotel de luxe de la capital, el Reina Victoria. Habitació doble d’ús individual, diu la factura, en concepte d’allotjament i desdijuni. Una “experiència” que als gandians els costa 388 euros.

Però la comoditat de Torró per a viatjar a la capital no acaba en l’hotel. L’alcalde i empresari viatja en classe preferent de l’AVE, i no viatja sol. Cadascun dels dos bitllets que carrega cada vegada li costen als gandians 223,85 euros. Curiós si es té en compte que viatjant en classe Turista i amb ofertes, un pot anar i tornar a Madrid per uns 120 euros aproximadament.

Tot el muntant del viatge que va fer Torró a Madrid entre el 27 i el 28 de març de 2012 ascendeix a 1.144,70 euros. En només un dia i sense tenir en compte les dietes ni menjars, que no apareixen reflectides en les factures a les quals ha tingut accés el PSPV-PSOE.

Davant aquestes escandaloses xifres, el regidor socialista Vicent Mascarell ha assegurat que “és una falta de respecte a la ciutadania que mentre se’ls demane esforços amb augments d’impostos i retallades de serveis públics, els seus dirigents viatgen de luxe en comptes de fer-ho a low cost”. Mascarell ha dit que “conceptes com el lloguer d’un cotxe amb xofer en comptes d’anar en taxi i tenint cotxe oficial i xofer a Gandia demostren la poca sensibilitat de Torró”, a qui, per a acabar, li ha dit que “si a ell mil euros li semblen una merda, als gandians no, així que podria pagar de la seua butxaca cadascun dels seus viatges”.

Primera factura de Torró a Madrid
Primera factura de Torró a Madrid
Segona factura del viatge de Torró a Madrid
Segona factura del viatge de Torró a Madrid