Una empresa privada porta tres mesos lucrant-se en la piscina del Grau sense ser l’adjudicatària

Nou escàndol en les adjudicacions públiques que el PP de Torró està portant a terme des de l’Ajuntament de Gandia. La regidora socialista Liduvina Gil ha denunciat que, a data de hui, una empresa privada porta tres mesos lucrant-se en una instal·lació pública com és la piscina del Grau sense ser l’adjudicatària de la mateixa i després que el govern anunciara, fa un mes, que l’empresa pública tornaria a gestionar el servei.

Liduvina Gil ha explicat als mitjans de comunicació la cronologia d’una situació irregular que ha estat silenciant el govern del PP des de fa uns mesos. I és que si la legislatura començava amb diverses rodes de premsa criticant l’anterior gestió i anunciant novetats per a millorar-la, el silenci impera al voltant de la piscina del Grau des de la resolució del contracte amb l’anterior empresa, Duet Sports.

La regidora socialista ha explicat que després d’aquella resolució del contracte (un 28 de maig de 2012), el consistori va obrir un concurs públic que va quedar desert el passat 21 de març. Pel camí, el consistori s’havia fet càrrec de la subrogació de la hipoteca que pesa sobre l’edifici i que puja a 3.129.04 euros, xifra que hauria d’assumir la propera empresa adjudicatària, per la qual cosa se demanava a les mercantils interessades presentar un aval de 200.000 euros.

Després de quedar desert el concurs, el consistori inicia el passat 31 de maig de 2013 un procediment negociat en el qual es convida a nou mercantils. De les nou, al final només queden dues, Assersafor i l’empresa del Max Wellness Spa. Tot i que la primera sí que va presentar l’aval necessari, es va considerar que no reunia els requisits i es va adjudicar el servei a la segona mercantil, que no havia presentat encara l’aval.

Després d’haver rebut l’adjudicació de manera provisional el passat 10 de juny, el dia 28 del mateix mes el consistori li requereix a la mercantil la presentació de l’aval per a poder formalitzar l’adjudicació. I malgrat no aportar aquesta documentació, l’empresa comença a explotar la piscina del Grau el passat 1 de juliol.

El 3 de setembre, una entitat bancària rebutja l’aval de l’empresa i, per tant, aquesta no pot ser formalitzada com a l’adjudicatària de les instal·lacions. I és aleshores quan Gil ja va denunciar “que una mercantil privada havia estat dos mesos explotant aquestes instal·lacions de manera irregular”. Però hui en dia, un mes després, i tot i que en aquell moment el consistori va confirmar les informacions i va anunciar que seria l’empresa pública qui gestionaria l’espai, continua sent Max Wellness Spa qui explota les instal·lacions esportives de manera totalment il·legal.

Per això, tal i com ha explicat Gil, els socialistes demanen la convocatòria de la comissió d’Esports de l’Ajuntament de Gandia per tal que el govern done explicacions sobre aquesta situació. A més, els socialistes demanen saber “per què l’empresa ha estat cobrant uns preus públics als usuaris que no han estat aprovats a cap comissió ni cap plenari” i per a saber també qui està fent front a les despeses de llum, aigua i manteniment de l’espai, perquè, segons Liduvina Gil, “és el consistori qui està pagant-ho”.

La regidora socialista també ha denunciat possibles irregularitats en els comptes, que ha demanat comprovar en aquesta comissió “perquè les xifres no ens quadren”. I és que els socialistes expliquen que si en juliol es va cobrar una quota de 20 euros a 900 usuaris i en agost, 30 euros a 1.500 usuaris, a data de hui les instal·lacions estan plenes i l’empresa només declara el cobrament de quotes de 30 euros a 300 usuaris. Gil demana saber qui està fiscalitzant aquests comptes per tal de saber si l’empresa “està guanyant més diners dels que deuria”.

Per últim, Gil demana la compareixença dels membres del govern per a aclarir els rumors que diuen que l’empresa que actualment explota les instal·lacions assegura tenir un acord verbal del govern per a continuar fent-ho durant 5 anys. Un acord que, tal i com ha remarcat Gil, “no té cap valor i demostra que tot el que està passant a la piscina del Grau és molt greu”.