Vicent Mascarell: “El Pla de Pagament a Proveïdors és un rescat a la nefasta gestió de Torró i Barber”

“Per fi, després de més d’un any d’impagaments del govern del PP de Torró, els proveïdors van a cobrar”. Amb aquestes paraules, el regidor socialista Vicent Mascarell valorava l’arribada, en els propers dies, dels diners del segon Pla de Pagament a Proveïdors, un préstec que l’Estat li fa a Gandia de més de 22 milions d’euros amb els quals es pagarà “tot el que Torró ha sigut incapaç de pagar al dia”.

Mascarell ha lamentat que “ha hagut de vindre una altra administració a rescatar-nos i pagar el que Torró va prometre que pagaria al dia i, lluny de la realitat, el que ha fet és no pagar”. Per això, Mascarell ha volgut contradir les paraules de Torró hui quan ha mostrat la seua satisfacció i agraïment al govern d’Espanya davant aquesta notícia i ha dit que “el fet de demanar, per segona vegada en dos anys, un préstec per a que l’Estat rescate Gandia és el fruit de la nefasta gestió de Torró i Guillermo Barber”.

Mascarell ha recordat que els diners per a pagar als proveïdors “no són cap regal del govern de Rajoy”, sinó “un préstec que haurem de pagar amb interessos i més retallades”. I tot, perquè Torró ha preferit pagar “festes i saraos abans que als centenars de proveïdors d’esta casa que han estat mesos sense cobrar el treball que havien fet”, provocant-los una situació econòmica d’extrema gravetat.

Els socialistes han assegurat que, per davant de tot, estan satisfets perquè els proveïdors de Gandia podran cobrar la seua feina, però asseguren que “haguérem preferit que cobraren al dia, tal i com havia promès Torró, i no haver d’esperar un any mentre Torró es gastava els diners en viatges, festes i saraos”.

I és que els socialistes recorden que “Gandia torna a augmentar el seu deute amb el segon préstec més gran de la història de la ciutat per culpa del govern del PP de Torró”, que quan va demanar el primer préstec de 60 milions va assegurar que, amb la pujada dels impostos, posava a zero el comptador de les factures per a pagar al dia.

Un any i mig més tard, les xifres parlen per sí mateix: 22 milions d’euros de deute a proveïdors demostren que Torró no paga a ningú més que als seus amics i enxufats i que l’Ajuntament augmenta el seu deute al mateix temps que augmenta el nombre de persones sense treball i els diners que paguen tots els gandians amb impostos per a pagar els favors personals de Torró.