Víctor Soler gaudeix de les vacances que el PP li va negar als regidors socialistes

Els regidors del PSPV-PSOE en l’Ajuntament de Gandia, Ana Garcia i Vicent Mascarell, han denunciat hui una nova demostració de la doble vara de medir que té el govern del PP segons es tracte d’ells o dels membres de l’oposició. I és que els socialistes sospiten que el coordinador del Govern, Víctor Soler, ha gaudit enguany de les vacances que l’any passat li va negar als regidors socialistes.

Tot va començar fa ara un any. En pocs mesos de diferència, Torró i el seu govern de la majoria absoluta van decidir esborrar les dedicacions exclusives dels partits en l’oposició, deixant sense sou a dos regidors socialistes, Ana Garcia i Vicent Mascarell. Tots dos, quan van deixar de percebre el sou que venien cobrant de l’Ajuntament, van sol·licitar al departament de Personal cobrar les vacances que se’ls devien.

Però la resposta del govern, sorprenentment, va ser negativa, argumentant que els regidors “no tenen la condició de treballadors públics ni els assisteixen els drets reconeguts en favor d’aquests”. Entre altres, l’informe en que el govern assentava la seua resposta deia també que “pel que fa a les vacances, cal partir de que cap precepte estableix el dret a vacances dels membres electes i tenint en compte que la relació de Regidor amb l’Ajuntament és de naturalesa política, considerem que és improcedent acudir a la legislació laboral o funcionarial”.

Però un any després, Arturo Torró signava per decret d’alcaldia la delegació de les competències del regidor Víctor Soler durant el període comprés entre el 19 de juliol i el 15 d’agost, atorgant-li el dret a gaudir de 28 dies de vacances en els quals, segons l’escrit, el regidor anava a absentar-se de Gandia. Davant aquesta situació, i sospitant que el regidor del PP sí que haurà cobrat aquest mes en la seua nòmina (de més de 40.000 euros anuals distribuïts en 14 pagues), els regidors socialistes han presentat un escrit davant el cap de Personal per tal de saber si el regidor del PP ha cobrat les seues vacances i, en cas afirmatiu, preguntar per quin motiu no se li ha aplicat el mateix criteri utilitzat per a resoldre negativament la petició dels socialistes fa ara un any.

 Escrit amb la negació de les vacances als regidors socialistes